Άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του Εμανουέλ Μακρόν, επιβεβαίωσαν πως την προηγούμενη Παρασκευή ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε με βασικούς οικονομικούς παράγοντες της χώρας και συζήτησε μαζί τους τα μέτρα που θα πρέπει να υιοθετηθούν για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης.

Οι ίδιες πηγές, δεν επιβεβαίωσαν δημοσίευμα της εφημερίδας Figaro το οποίο ανέφερε ότι ο Γάλλος πρόεδρος τους συνέστησε να μην αποχωρήσουν εσπευσμένα από τη Ρωσία, στην οποία οι γαλλικές επιχειρήσεις έχουν ισχυρές τοποθετήσεις. Τόνισαν όμως, ότι στόχος του προέδρου Μακρόν είναι η κατάρτιση ενός σχεδίου ανθεκτικότητας τόσο της γαλλικής όσο και της ευρωπαϊκής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου θα εξεταστεί το αν και κατά πόσο είναι εφικτό μέσω του κοινού δανεισμού να αναλάβουν επίσης από κοινού τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ το κόστος της αντιμετώπισης της ουκρανικής κρίσης.

Βάσει των πληροφοριών, στη συνάντηση της Παρασκευής έλαβαν μέρος 15 επιχειρηματίες, ο πρωθυπουργός Ζαν Καστεξ και οι υπουργοί οικονομικών, γεωργίας, και βιομηχανίας.