Οι πραγματογνώμονες στις ιατροδικαστικές εκθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας,  βλέπουν κοινά σημεία στην περίπτωση των θανάτων στην Πάτρα.

Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή «Πρωινό» η δημοσιογράφος του Ant1 Κέλλυ Χεινοπώρου, οι ιατροδικαστικοί πραγματογνώμονες βλέπουν κοινές αλλοιώσεις από έλλειψη οξυγόνου στα δύο παιδιά. Κι αυτό που ζητούν οι ιατροδικαστικοί πραγματογνώμονες μετά τα όσα έχουν δει τις εκθέσεις, είναι να επανεξεταστούν και να μπει στο «κάδρο» η ασφυξία ως αιτία θανάτου.

Στην έκθεση της Μαλένας υπάρχει μία σημείωση, που αναφέρει «εκτεταμένη κενοτοποιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ant1, αυτή η αλλοίωση μπορεί να οφείλεται και από έλλειψη οξυγόνου στα παιδιά. Στην Ίριδα οι γιατροί βλέπουν, ότι στον εγκέφαλο του μωρού υπάρχουν αλλοιώσεις από ανοξυγοναιμία. Οι ιατροδικαστές ζητούν να εξεταστούν ξανά οι δύο εκθέσεις και να βρεθούν τα κοινά σημεία που υπάρχουν.

«Ο ασφυκτικός θάνατος έχει σημεία που μπορούμε να βρούμε κατά την ιατροδικαστική διερεύνηση. Πρέπει να δούμε το σύνολο της εικόνας αν μπαίνει στο κάδρο η ασφυξία. Φαίνεται ότι υπάρχει το σοβαρό αυτό ενδεχόμενο» λέει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.