Καθώς τα βλέμματα του πλανήτη είναι στραμμένα στην Ουκρανία όπου μαίνεται ο πόλεμος, αποκαλύπτονται άγνωστες πτυχές της ζωής και της προσωπικότητας των πρωταγωνιστών.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, έρχεται στη δημοσιότητα μία άγνωστη πληροφορία για τον ισχυρό άνδρα της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος έχει ένα κοινό σημείο με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μία ομοιότητα που δεν μπορεί να τη φανταστεί κανείς.

Όλοι έχουμε μάθει τον Σεργκέι Λαβρόφ ως τον αυστηρό, βλοσυρό, κορυφαίο διπλωμάτη, ο οποίος ασκεί χρέη υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας από το 2004.

 

Αυτό που αγνοούν οι περισσότεροι είναι ότι ο Σεργκέι Λαβρόφ είχε και καριέρα… ηθοποιού! Ερασιτέχνη βέβαια και για το διάστημα που σπούδαζε στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO), στη θεατρική ομάδα του οποίου ανήκε.

 

Γεννημένος στη Μόσχα στις 21 Μαρτίου 1950, από Αρμένιο πατέρα και Ρωσίδα μητέρα, αποφοίτησε από το λύκειο με αργυρό μετάλλιο. Το αγαπημένο του μάθημα ήταν η Φυσική και σχεδίαζε να σπουδάσει είτε στο Εθνικό Ερευνητικό Πυρηνικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας είτε στο Ινδτιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας της Μόσχας. Ωστόσο, πέρασε στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO) και όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του, το 1972, ξεκίνησε τη διπλωματική του καριέρα.

Ο Λαβρόφ σπούδασε διεθνείς σχέσεις. Σε κάθε εξάμηνο, ο Λαβρόφ μαζί με τους συμφοιτητές του σχημάτισαν ερασιτεχνική θεατρική ομάδας και έδιναν παραστάσεις στη θεατρική σκηνή του Πανεπιστημίου και με τις σπουδές του ολοκληρώθηκε και η υποκριτική του καριέρα.

Αυτό είναι και το μόνο κοινό σημείο που έχει με τον πρώην κωμικό ηθοποιό και νυν πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος είναι πολιτικός, κωμικός, σεναριογράφος, ηθοποιός και διευθυντής της εταιρείας παραγωγών Κβαρτάλ 95 .Υπηρετεί ως Πρόεδρος της Ουκρανίας από το 2019. Ο Ζελένσκι έπαιξε τον ρόλο του προέδρου της Ουκρανίας στην εξαιρετικά δημοφιλή σειρά του 2015 Υπηρέτης του Λαού.

Το πολιτικό κόμμα Υπηρέτης του Λαού δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2018, από ανθρώπους της τηλεοπτικής εταιρείας παραγωγής Κβαρτάλ 95 που δημιούργησε την τηλεοπτική σειρά με το ίδιο όνομα.

Σε ηλικία 17 ετών, εντάχθηκε στο τοπική ομάδα του διαγωνισμού κωμωδίας “ΚΒΝ” και σύντομα κλήθηκε να συμμετάσχει στην τοπική ουκρανική ομάδα “Ζαπορίζια-Κριβί Ριχ-Τράνσιτ”, το οποίο συμμετείχε στο πρωτάθλημα ΚΒΝ και τελικά κέρδισε το 1997. Την ίδια χρονιά, δημιούργησε και έγινε επικεφαλής της ομάδας Κβαρτάλ 95. Από το 1998 έως το 2003, το Κβαρτάλ 95 ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες των πρωταθλημάτων του ΚΒΝ και το ουκρανικό πρωτάθλημα του ΚΒΝ. Έτσι πέρασε πολύ χρόνο στη Μόσχα και συνεχώς περιόδευε στις μετασοβιετικές χώρες. Το 2003, το Κβαρτάλ 95 άρχισε να παράγει εκπομπές για το ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι 1+1, και το 2005 η ομάδα μετακόμισε στο ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι Inter.

Αφού ο Ζελένσκι συμμετείχε στην ουκρανική εκδοχή του Dancing with the Stars το 2006, έγινε διασημότητα στην Ουκρανία.