Για 97 κλοπές από διάφορα καταστήματα στην Αττική, κατηγορούνται μέλη συμμορίας αλλοδαπών, η οποία εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, σε Καματερό, Κερατσίνι και Νέο Φάληρο, δύο Αλβανοί, ηλικίας 33 και 39 ετών, καθώς και τρεις γυναίκες ομοεθνείς τους, 25, 33 και 41 ετών, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα, συγκατηγορούμενοί τους είναι και δύο ακόμη άτομα, που αναζητούνται.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, απείθεια και παραβάσεις της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι κατηγορούμενοι, αρχικά χαρτογραφούσαν τις κινήσεις των υπαλλήλων ιδιωτικής φύλαξης, των στοχοποιημένων καταστημάτων και επέλεγαν την κατάλληλη στιγμή τέλεσης της κλοπής. Αφού αφαιρούσαν προϊόντα, τα οποία τοποθετούσαν σε ειδικά διαμορφωμένες τσάντες, παρέκαμπταν με αυτόν τον τρόπο τα αντικλεπτικά συστήματα στις εισόδους των καταστημάτων.

Σημειώνεται, ότι για να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα εντοπισμού τους, φρόντιζαν να αλλάζουν τις περιοχές που δραστηριοποιούνται και απέφευγαν να “χτυπούν” το ίδιο κατάστημα δεύτερη φορά.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα κλεμμένα προϊόντα τα αποθήκευαν αρχικά στις οικίες των μελών και στη συνέχεια με κατάλληλα μέτρα αντιπαρακολούθησης, τα μετέφεραν και τα αποθήκευαν σε χώρο που χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό.

Οι κατηγορούμενοι, μέρος των κλοπιμαίων τα διέθεταν άμεσα προς πώληση σε τρίτους, ενώ άλλες ποσότητες τις μετέφεραν σε γειτονική χώρα όπου μεταπωλούνταν, μέσω καταστήματος λιανικού εμπορίου, ιδιοκτησίας μέλους της οργάνωσης.

Από την έως τώρα προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 97 περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα της Αττικής, με το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες να ξεπερνάει το ποσό των 400.000 ευρώ.

Από τις αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλήθος κλοπιμαίων (είδη ένδυσης, ηλεκτρονικές συσκευές), 3 τσάντες, ειδικά διαμορφωμένες με εσωτερική επένδυση που δεν ενεργοποιεί τα αντικλεπτικά συστήματα, μεταλλική συσκευή για την αφαίρεση των αντικλεπτικών μηχανισμών των προϊόντων, 4 αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 4.545 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ