Στην Αθήνα μεταβαίνει αύριο, 17 Μαρτίου, η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου. Η επίτροπος θα συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης στα γειτονικά κράτη μέλη και της προετοιμασίας συστημάτων υγείας για την υποδοχή ατόμων που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη.

Θα συζητήσουν επίσης την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα και τη συνολική διαχείριση της πανδημίας, καθώς και τη μελλοντική πορεία για τις προτάσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας. Η κ. Κυριακίδου θα ανοίξει επίσης το δεύτερο «Economist Cancer Summit Greece» και θα παρουσιάσει το ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου.

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε εκατομμύρια ανθρώπους να φεύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πολλοί από αυτούς τους πρόσφυγες, είναι ασθενείς, ευάλωτοι άνθρωποι, γυναίκες και παιδιά, καθώς και ασθενείς με καρκίνο, ενήλικοι και παιδιά. Από την αρχή, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη έλαμψε» ανέφερε η Στέλλα Κυριακίδου.

«Έχουμε ήδη εξασφαλίσει τις πρώτες 10.000 κλίνες για τη μεταφορά ασθενών που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη, αυτές περιλαμβάνουν κρεβάτια για ενηλίκους και παιδιατρικούς ασθενείς με καρκίνο και οι πρώτοι ασθενείς έχουν ήδη κάνει χρήση αυτού του ευρωπαϊκού μηχανισμού αλληλεγγύης. Ανυπομονώ να συζητήσουμε την κατάσταση της υγείας στην Ελλάδα, πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των προσφύγων σε ολόκληρη την ΕΕ και πώς πρέπει να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την COVID-19, καθώς και να συνεχίσουμε να προάγουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, συμπεριλαμβανομένου του ευρωπαϊκού σχεδίου για να νικήσουμε τον καρκίνο» κατέληξε.