Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ, δημιουργήθηκε επεισόδιο με Τουρκάλα δημοσιογράφο. Σύμφωνα με το τουρκοκυπριακό δίκτυο «Halk Tv», η δημοσιογράφος δέχθηκε επίθεση από τον Τατάρ και συνεργάτη του, εξαιτίας της πρόθεσής της να υποβάλλει συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Η Τουρκάλα δημοσιογράφος Σεϊχάν Αβσάρ πληροφόρησε τον εκπρόσωπο τύπου του Τουρκοκύπριου ηγέτη, για τις ερωτήσεις που θα έκανε στον Τατάρ, μεταξύ των οποίων ήταν και μια ερώτηση για την εξέλιξη των ερευνών για την δολοφονία του Τουρκοκύπριου διανοούμενου Κουτλού Ανταλί. Ο Άκκουρτ τόνισε στην δημοσιογράφο: «Δεν μπορείτε να ρωτήσετε αυτό. Δεν θα σας το επιτρέπω. Ο κόσμος καίγεται, και εσείς ενδιαφέρεστε για τον Κουτλού Ανταλί». Μάλιστα την ενημέρωσε ότι η συνέντευξη θα διαρκούσε μόλις 5 λεπτά.

Μάλιστα, πριν ξεκινήσει η συνέντευξη, οι συνεργάτες του κ. Τατάρ αφαίρεσαν από την δημοσιογράφο τα προσωπικά της αντικείμενα και όπως η ίδια ανέφερε: «Κατάφερα να παραμείνω στο δωμάτιο του Τατάρ για 10 λεπτά. Η ερώτηση που έθεσα στον Τατάρ σχετικά με τη δολοφονία του Χαλίλ Φάλγιαλι (Τουρκοκύπριου ιδιοκτήτη καζίνο) εξόργισε αρχικά τον ‘πρόεδρο’ Τατάρ και τον σύμβουλο Τύπου του. Ο Τατάρ στάθηκε όρθιος και άρχισε να μιλά κραυγάζοντας, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου φώναζε ότι δεν έχω το δικαίωμα να θέσω το συγκεκριμένο ερώτημα».

Για το συγκεκριμένο επίμαχο σημείο της συνάντησης της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, η δημοσιογράφος αποδίδει στον κ. Τατάρ αρνητικούς χαρακτηρισμούς για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.