Παρότι οι φίλοι του κινηματογράφου τη γνώρισαν μέσα από τον ρόλο της «Ωραίας Ελένης» στην ταινία «Τροία» και παρά την επιτυχία της, η Ντάιαν Κρούγκερ δεν θέλει καν να θυμάται το συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στους δημοσιογράφους με αφορμή την νέα ταινία που συμμετέχει με τίτλο «Swimming With Sharks», η εμπειρία της από την οντισιόν που πέρασε για την Τροία, δεν ήταν η καλύτερη.

Παρότι συμπρωταγωνιστούσε με τον Μπραντ Πιτ, τον Έρικ Μπράνα και τον Ορλάντο Μπλουμ, υποδυόμενη έναν ρόλο που όλοι θυμούνται παρά τα χρόνια που πέρασαν, η Ντιάνε Κρούγκερ δεν είδε αυτή την ταινία σαν τη «μεγάλη της ευκαιρία».

«Ένιωθα σαν ένα κομμάτι κρέας. Με κάλεσαν σε πριβέ οντισιόν, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους ηθοποιούς και μου είπαν να ντυθώ με το κοστούμι του ρόλου. Όταν έφτασα μπροστά τους, με κοιτούσαν από πάνω μέχρι κάτω σαν να μην είμαι άνθρωπος, αλλά αντικείμενο ή κρέας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αλλά και η συνέχεια της οντισιόν δεν πήγε καλά, όπως εξήγησε. Οι παραγωγοί της ζήτησαν να τους δείξει το σώμα της, εστιάζοντας μόνο σε αυτό, αλλά και στην ιδιαίτερη ομορφιά της. Δεν τους ενδιέφερε καθόλου το αν έχει ταλέντο.

«Έχω βρεθεί ξανά σε παρόμοιες καταστάσεις που είναι άβολες ή ακατάλληλες. Ξέρω όμως, ότι έτσι είναι ο χώρος, έτσι είναι το Χόλιγουντ. Προερχόμουν από το μόντελινγκ βέβαια, εκεί τα πράγματα είναι χειρότερα», δήλωσε στη συνέχεια η ηθοποιός.