Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος δωρεάν εκπαίδευσης χειρισμού DRONES στις πιστοποιημένες ομάδες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής με τη συνεργασία της Σχολής Αεροπορικών Σπουδών Pegasus, μετά από σχετική πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου εθελοντισμού Ε. Μπαρμπαγιάννη.

Ειδικότερα η Σχολή PEGASUS AVIATION πιστοποιημένη από EASA/ΥΠΑ στην Αεροπορική εκπαίδευση και η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων (Π.Ε.Π), προσφέρουν δωρεάν εκπαίδευση χειριστών ΣμηΕΑ (drone) σε εθελοντές και στις Ομάδες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να αποκτηθεί πιστοποιημένη εκπαίδευση των εθελοντών, όπως είχε εξαγγείλει με την ανάληψη της θητείας του ο περιφερειάρχης.

Το πρόγραμμα αφορά στο θεμελιώδες στάδιο εκπαίδευσης χειριστών drone, μετά την ολοκλήρωση του οποίου ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να συμμετάσχει σε εξέταση για την απόκτηση του πιστοποιητικού λειτουργίας drone στις υποκατηγορίες Α1 και Α3 της Ανοικτής Κατηγορίας, όπως αυτές καθορίζονται από τον Ευρωπαϊκό κανονισμό (ΕΕ) 2019/947.

Η εκπαίδευση γίνεται σε κανονικές συνθήκες και στο τέλος διεξάγεται η διαδικασία της εξέτασης on- line.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε σχετικά: «Σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς αναγνωρισμένου κύρους, διασφαλίζουμε την πιστοποιημένη εκπαίδευση των εθελοντών της Περιφέρειας, με στόχο να επιτελούν το έργο τους αποτελεσματικότερα. Το θερμό ενδιαφέρον των εθελοντών για την παροχή αυτών των δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων και η πολύ μεγάλη συμμετοχή είναι πολύ ενθαρρυντική και μας δίνει ισχυρό κίνητρο να συνεχίσουμε και με άλλες ανάλογες δράσεις, καθώς για εμάς η θωράκιση της πολιτικής προστασίας, μέσω και της σωστής ενημέρωσης και εκπαίδευσης των εθελοντών μας, είναι προτεραιότητα».