Όπως σημείωσε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας, δυστυχώς «πλέον οι 57 και 59 νεκροί κάθε ημέρα δεν προκαλούν αίσθηση».

«Δεν τελειώσαμε ακόμη με την πανδημία. Από 16000 κρούσματα πριν από λίγες ημέρες, με τον ίδιο αριθμό τεστ φθάσαμε στα 25.000 κρούσματα», επεσήμανε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος λέγοντας πως είναι πιθανό να προκύψει και νέο κύμα πανδημίας λόγω του κύματος προσφύγων από την Ουκρανία, «μια χώρα με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού».

Όπως τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 «πλέον, το εμβόλιο έχει μικρότερη αποτελεσματικότητα, γιατί φτιάχτηκε για το αρχικό στέλεχος και δεν έχει επικαιροποιηθεί. Σε 2-3 μήνες θα επικαιροποιηθεί το εμβόλιο», λέγοντας πως ακόμη και 4 με 6 μήνες μετά από τον εμβολιασμό η πιθανότητα να νοσήσει και να νοσηλευθεί ένας εμβολιασμένος είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με έναν μη εμβολιασμένο πολίτη.

Όπως επανέλαβε, είναι «πολύ πρόωρη η κουβέντα για κατάργηση των πιστοποιητικών», προσθέτοντας ότι «στις χώρες που αυτό συζητιέται, το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πολύ υψηλό και είναι εξαιρετικά δύσκολο να έρθει κάποιος σε επαφή με έναν ανεμβολίαστο, ενώ στην Ελλάδα έχουμε ακόμη αρκετούς ανεμβολίαστους».

Δείτε όσα είπε στον ΑΝΤ1