Νέες εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα από την ίδια οικογένεια σε διάστημα λιγότερο των τριών ετών. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή Live News του Mega βγήκαν τα αποτελέσματα από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, που απεβίωσε τον περασμένο Ιανουάριο.

Όσον αφορά στον ασφυκτικό θάνατο, δεν βρέθηκαν δείγματα, ενώ δεν εντοπίστηκε και καρδιολογικό πρόβλημα. Παράλληλα επειδή υπήρχε το ερώτημα αν μπορεί να έχει επέλθει θάνατος με φράξιμο των καρωτίδων, μετά από εξέταση του σημείου, δεν βρέθηκε κάτι.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το ενδιαφέρον των ειδικών στρέφεται σε ουσίες που μπορεί να είχε λάβει το παιδί, καθώς αυτές φαίνεται να έχουν προκαλέσει βλάβες σε ήπαρ και πνεύμονα. Ζητήθηκε σύγκριση με φαρμακευτικές ουσίες που δίνονταν στο κορίτσι, οι γιατροί όμως είπαν ότι δεν μπορούν να προκαλέσουν ακαριαίο θάνατο, ούτε εξηγούν την πρώτη ανακοπή που είχε πάθει η Τζωρτζίνα.

Αυτό σημαίνει ότι ψάχνουν, αν υπάρχει, μια άλλη ουσία η οποία μπορεί να προκύψει από τις τοξικολογικές εξετάσεις του 9χρονου κοριτσιού. Αυτές οι εξετάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη θεωρούνται πολύ σημαντικές για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και το αν οφείλεται ο θάνατος σε παθολογικά αίτια ή σε εγκληματική ενέργεια.

Ταυτόχρονοα ζητείται να διερευνηθεί συγκριτικά και ο θάνατος της Μαλένας. Όπως αναφέρθηκε ρεπορτάζ της ίδιας εκπομπής, οι βλάβες σε ήπαρ και πνεύμονα ενδέχεται να έχουν προκληθεί από παράγοντες που προκαλούν λευχαιμία.

Η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας το «κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης

Ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου μίλησε στο LIVE NEWS για το θρίλερ γύρω από τις ιστολογικές της Τζωρτζίνας.
«Ουσιαστικά, αυτό που όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με τα ευρήματα προσπαθούν να βοηθήσουμε στη διερεύνηση μεταξύ ανθρωποκτονίας και ενός απροσδόκητου γεγονότος που έχει, μεταξύ άλλων, κάποια ασφυκτικά ευρήματα. Εδώ θα έλεγα λοιπόν, αναλόγως με το τι ακριβώς θα κοινοποιηθεί από την τρίτη ιστολογική έκθεση. Εάν υπάρχουν ιστολογικά ευρήματα στο παιδί ως προς την καρδιά του θα πρέπει να αναδιοργανωθεί η επιστημονική τεκμηρίωση με τα καινούρια ευρήματα», είπε αρχικά ο κ. Αλεξάνδρου.

«Ο ασφυκτικός θάνατος μπορεί να προκληθεί από ενδογενή στοιχεία ή εξωγενή ή και τα δύι. Ο ασφυκτικός θάνατος, εφόσον μιλάμε για ένα βίαιο θάνατο, σαφώς υποδηλώνει ότι κάποιος δεν έχει αποφράξει τα εξωστόμια των αεροφόρων οδών, εάν μιλάμε για ασφυκτικό θάνατο από εξωγενή παράγοντα», τόνισε ο ιατροδικαστής.

Ιδιαίτερα, τα ασφυκτικά ευρήματα από τις δύο πρώτες εκθέσεις θα πρέπει να αξιολογηθούν.

«Το θέμα των τοξικολογικών εξετάσεων είναι πολύ μεγάλο. Είναι σαφές ότι σε αυτές τις περιπτώσεις η εξιχνίαση και η ανίχνευση ουσιών που θα μπορούσαν μετά από χρονικό διάστημα 12 ωρών να μην ανιχνευτούν ή ένα πτητικό δηλητήριο που μεταβολίζεται εύκολα έχει ειπωθεί πολλές φορές. Το θέμα είναι ότι πλέον είναι σημαντικό να ακουστεί ότι αυτή η υπόθεση εξετάζεται ως μία υπόθεση. Έχει ήδη τεκμηριωθεί ότι η αιτία θανάτου που θα τεκμηριωθεί στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας όχι μόνο θα ανευρεθεί, αλλά θα βοηθήσει και στην υπόλοιπη έρευνα», κατέληξε ο κ. Αλεξάνδρου.