Ο Πρέσβης του Βασιλείου του Μαρόκου στη χώρα μας, Mohammed Sbihi, πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες, επίσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε εγκάρδιο κλίμα με τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρευρίσκονταν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γ. Σελίμης, ο Σύμβουλος και υπεύθυνος Προξενικών υποθέσεων Said Ibn Taleb,  ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής Ιλισσού π. Μάξιμος Κάππας και η Γραμματέας του Πρέσβη Κ. Ανδρικοπούλου, συζητήθηκαν οι προοπτικές και δυνατότητες συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με το Βασίλειο του Μαρόκου, πρωτίστως σε θέματα πολιτιστικών δράσεων αλλά και τουριστικής προβολής, με σκοπό την ανάδειξη στην αγορά του Μαρόκου, των προϊόντων της Αττικής γης και αντιστοίχως την προβολή της πλούσιας μαροκινής παράδοσης, στη χώρα μας.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν σε αδελφοποιήσεις, καθώς και στις προοπτικές της μαροκινής κοινότητας της Αττικής, η οποία περιλαμβάνει άτομα με επιστημονική κατάρτιση και επαγγελματική εξειδίκευση με σημαντικές δυνατότητες προσφοράς. Ο Γ. Πατούλης έκανε αναφορά και στο προγράμματα πρόληψης υγείας καθώς και στη δυνατότητα μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου, μεταφέρθηκε στον Περιφερειάρχη εκ μέρους του Βασιλιά του Μαρόκου, η βούληση όταν αυτό καταστεί δυνατό να επισκεφθεί τη χώρα με σκοπό να επισφραγιστεί με επίσημο τρόπο η διάθεση συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ακολούθησαν οι εξής δηλώσεις:

Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Με μεγάλη χαρά δέχτηκα εδώ στην Περιφέρεια Αττικής τον Πρέσβη του Βασιλείου του Μαρόκου, ο οποίος μου μετέφερε την ευγενική πρόσκληση του βασιλέα του Μαρόκου για επίσκεψη μου εκεί και βεβαίως για αδελφοποίηση της Περιφέρειας Αττικής με την αντίστοιχη της μαροκινής πρωτεύουσας. Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για ζητήματα ενδιαφέροντος των δύο λαών και βεβαίως θα έλεγα ότι δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στις προοπτικές ανάπτυξης συνεργασιών σε θέματα που αφορούν τόσο στον πολιτισμό και την Μαροκινή Κοινότητα στην Αττική, όσο και ζητήματα που αφορούν στους μετανάστες. Συμφωνήσαμε να επικαιροποιούμε τη συνεργασία μας με συναντήσεις οι οποίες θα προγραμματιστούν το επόμενο διάστημα. Τον ευχαριστώ θερμά για τη σημερινή του επίσκεψη.

Πρέσβης Βασιλείου του Μαρόκου Mohammed Sbihi

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που συνάντησα σήμερα τον αξιότιμο κ. Περιφερειάρχη και ήταν πολύ ευγενικό εκ μέρους του που μας δέχτηκε εδώ στην Περιφέρεια. Συζητήσαμε για ποικίλα θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και έδειξε ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την μαροκινή κοινότητα πού βρίσκεται εδώ στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα εδώ στην Αθήνα.