Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της Eurovision 2022 έχει ξεκινήσει και για τον φετινό διαγωνισμό στο Τορίνο, ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης για την κάθε χώρα.

Η Ελλάδα, την οποία θα εκπροσωπήσει η Αμάντα Γεωργιάδη με το τραγούδι «Die Together», θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό και θα εμφανιστεί στη 15η θέση, ενώ η Κύπρος, θα διαγωνιστεί στον δεύτερο ημιτελικό και συγκεκριμένα, στην 9η θέση.

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 και η Ιταλία θα βρεθεί κατευθείαν στον τελικό μαζί με τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Αμάντα Γεωργιάδη, είναι Ελληνίδα ομογενής, με σημαντική πορεία στη μουσική και στην τηλεόραση, με πολλές διακρίσεις κυρίως στις σκανδιναβικές χώρες, ενώ έχει συνθέσει η ίδια το τραγούδι που θα διαγωνισθεί για την Ελλάδα.

Σχετικά με την απόφασή της να στείλει τραγούδι για την ελληνική συμμετοχή, η ταλαντούχα νεαρή, είχε αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξή της στο GALA:

«Πέρυσι, όταν είδα τη Stefania στη Eurovision, είδα ότι είχε επιλεγεί κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο: ένα καλό ποπ σύγχρονο τραγούδι, χωρίς τα έθνικ στοιχεία. Μάλιστα ακόμα και η Νορβηγία, που ποτέ δεν ψηφίζει την ελληνική συμμετοχή, πέρυσι έδωσε βαθμούς στη Stefania. Εκείνη τη στιγμή, λοιπόν, σκέφτηκα για πρώτη φορά ότι μπορεί και το δικό μου ύφος μουσικής, που είναι εξίσου διαφορετικό απ’ ό,τι έστελνε η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, να έχει την τύχη να μας εκπροσωπήσει».