Κατέθεσαν σήμερα ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, για την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη και ειδικότερα για τις «ολιγωρίες, τις παρατυπίες, τις μεθοδεύσεις, ακόμη και δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αυτοπτών μαρτύρων, που μαρτυρούν μια οργανωμένη επιχείρηση συγκάλυψης, και επιφέρουν πλήγμα στη Δικαιοσύνη και εντέλει, τη Δημοκρατία», όπως προκύπτει από στοιχεία που προσκομίζουν η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη και οι συνήγοροι της.

Βάσει αυτώ των στοιχείων, τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να έχει γίνει, αν μέρος της όλης επιχείρησης συγκάλυψης δεν ήταν και δικαστικοί λειτουργοί. Χαρακτηριστικό αυτών, είναι η περίπτωση συγκεκριμένου εισαγγελικού λειτουργού, που παραμένει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας από το 2013, παρά το ότι προήχθη σε Αντεισαγγελέα Εφετών και με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, στις 16 Ιουνίου 2021 τοποθετήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου, με έδρα τη Σύρο.

Ο συγκεκριμένος δικαστικός, χειρίστηκε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης – δολοφονίας του πρώην Υπουργού της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη. Η Εισαγγελία Εφετών Ευβοίας όμως, δεν συμφώνησε με την αρχειοθέτηση, δέχθηκε την προσφυγή της οικογένειας εναντίον της απόφασής του, να μπεί στο αρχείο η υπόθεση ως «ατύχημα» και διέταξε τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας την άσκηση ποινικής δίωξης κατά συγκεκριμένων δραστών. Η υπόθεση έχει ανατεθεί σε Ανακριτή του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, ο οποίος διενεργεί κύρια ανάκριση από τον Νοέμβριο 2021.

Την ίδια στιγμή, εναντίον του Εισαγγελέα αυτού, εκκρεμεί μήνυση της οικογένειας Βαλυράκη για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος, η οποία ερευνήθηκε από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές της Θήβας. Εκδόθηκε απορριπτική διάταξη, αλλά ασκήθηκε προσφυγή και η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου από Εισαγγελέα Εφετών, ενώ εις βάρος του, ασκείται και πειθαρχικός έλεγχος των πράξεων και παραλείψεών του από τον αρμόδιο Επιθεωρητή Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου.

Βάσει αυτών, ερωτάται ο Υπουργός Δικαιοσύνης, γιατί παραμένει στη Χαλκίδα ο ανωτέρω Εισαγγελέας και τι, τελικά, προτίθεται να πράξει για την υπόθεση αυτή το Υπουργείο Δικαιοσύνης.