Η εμφάνιση μέλους του τάγματος Αζόφ στη Βουλή, στο πλαίσιο της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προκάλεσε αντιπαράθεση στο twitter μεταξύ της πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου και του Ελληνοουκρανού δημοσιογράφου Κώστα Ονισένκο.

Η κυρία Αυλωνίτου επέκρινε έντονα τα όσα συνέβησαν, υποστηρίζοντας ότι με την εμφάνιση του συγκεκριμένου προσώπου «η Ελληνική Βουλή μαγαρίστηκε».

«Σήμερα η Ελληνική Βουλή μαγαρίστηκε, όταν μαζί με τον Ζελένσκι απευθύνθηκε στους Έλληνες βουλευτές νεοναζί μαχητής του τάγματος Αζόφ. Όλοι αυτοί που μεθόδευσαν αυτή την παρουσία ξευτέλισαν τον Ελληνικό λαό, που έχει χύσει ποτάμια αίματος πολεμώντας τους φασίστες παντού. Ντροπή τους!», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κάτω από την ανάρτησή της υπήρξαν διάφορες αντιδράσεις. Ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο τη ρώτησε «και από που προκύπτει ότι είναι νεοναζί; καταλαβαίνετε ότι αυτό που γράφετε είναι μηνύσιμο».
Η κυρία Αυλωνίτου του απάντησε στην ανάρτησή του: «Τι να σου πω κι εσένα καϋμένε!Μάθε τι είναι το τάγμα Αζόφ, μάθε ότι ο ιδρυτής του δήλωσε ότι ο εθνικός σκοπός της Ουκρανίας ήταν«να οδηγήσει τις λευκές φυλές του κόσμου σε μια τελική σταυροφορία εναντίον των κατώτερων φυλών”. Μάλλον θεωρείς και σύ τον εαυτό σου στη ανώτερη φυλή».
Ο δημοσιογράφος επανήλθε γράφοντας «το τάγμα Αζόφ είναι κομμάτι του ουκρανικού στρατού και σε αυτό υπηρετούν διάφοροι άνθρωποι, με διαφορετικές απόψεις και από διαφορετικές φυλές. Εσείς που ξέρετε τι είναι ο συγκεκριμένος;».

Στη συνέχεια του διαλόγου, ο Κώστας Ονισένκο υποστήριξε ότι «το Αζόφ είναι κομμάτι του ουκρανικού στρατού στο οποίο υπηρετούν με συμβόλαιο κυρίως όσοι κατάγονται από το Ντονμπάς. Δεν έχουν καμία ειδική “εκπαίδευση” και “παρελάσεις” τουλάχιστον από το 2016».

dialogos_avlonitou_onisenko