Την ανακρίτρια απασχόλησε η πληροφορία ότι το οξύμετρο της μικρής Τζωρτζίνας ήταν χαμηλωμένο, για αυτό και κάλεσε την Ρούλα Πισπιρίγκου κατα΄την απολογία της να απαντήσει σε σχετική ερώτηση.

Η ανακρίτρια τής έκανε απανωτές ερωτήσεις σχετικά με αυτή την πληροφορία και η κατηγορούμενη παραδέχθηκε ότι είχε χαμηλώσει το οξύμετρο της κόρης της.

Ειδικότερα, η ανακρίτρια τη ρώτησε «γιατί δεν χτύπησε το οξύμετρο την ώρα του μοιραίου επεισοδίου», με την 33χρονη να απαντά: «Από την πρώτη μέρα που πήγαμε στο “Παίδων” τοποθετήθηκε οξύμετρο στο δάχτυλο του παιδιού της μικρής. Εγώ είχα κατεβάσει τον ήχο για να μην ενοχλείται η μικρή κατά τη διάρκεια του ύπνου της, εν γνώσει των νοσηλευτών και των γιατρών», σύμφωνα με όσα μεταδίδει το OPEN.

Υπενθυμίζεται, ότι την προηγούμενη μέρα η μικρή είχε πέντε απανωτά περιστατικά και η μητέρα της ισχυρίζεται πως είχε πει στους γιατρούς ότι «ακόμα δεν έχετε δει το σοβαρό και το μεγάλο επεισόδιο». Τώρα, παραδέχεται πως ενώ συνέβαιναν όλα αυτά χαμήλωσε το οξύμετρο.

Αποτέλεσμα της κίνησής της αυτής ήταν να μην ακούσουν οι νοσηλευτές ότι κάτι συμβαίνει με το παιδί, όπως μεταδίδει το OPEN.