ΗΜαλένα φέρεται να πέθανε από ασφυκτικό θάνατο και χωρίς την παρουσία ουσιών στον οργανισμό της, φέρεται να αναφέρει το πόρισμα της επιτροπής των ιατροδικαστών, που ερευνά τον έναν θάνατο εκ των τριών νεκρών παιδιών στη Πάτρα.

Συγκεκριμένα, η εκπομπή «Tlive» σημείωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει, φέρεται ότι η επιτροπή καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο θάνατος ήταν ασφυκτικός, με βάση στοιχεία εξωτερικά, όπως οι γρατσουνιές στη μύτη της Μαλένας. Μάλιστα, φέρεται να εντοπίζεται μια έντονη συμφόρηση στους πνεύμονες, χωρίς όμως να παραπέμπει σε ασφυκτικές κηλίδες.

Επίσης, σύμφωνα με την εκπομπή του Alpha, οι ιατροδικαστές φέρεται να κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα, αξιωποιώντας μεταξύ άλλων το γεγονός πως ήδη από τις πρώτες τοξικολογικές που έγιναν τότε, δεν είχαν βρεθεί ναρκωτικές ουσίες στο αίμα του παιδιού πέραν των φαρμάκων που είχαν χορηγηθεί.

Το πανάκι στο στόμα της Μαλένας
Η εκπομπή «Live News» ανέφερε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να είχε καταθέσει σχετικά με το πανάκι που υπήρχε στο στόμα της Μαλένας, όταν έφυγε από την ζωή.

Σύμφωνα με την εκπομπή του Mega, η μητέρα είχε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα αίτια θανάτου του παιδιού, αναφέροντας τότε στην ανακρίτρια, ότι «είχε ένα πανάκι στο στόμα όταν το έχασε τις αισθήσεις της».

«Πήρα το πανάκι από το στόμα και το μετέφερα αλλού, κάπου στα πόδια της… Καλώ τους γιατρούς και η Μαλένα είχε πάλι το πανάκι στο στόμα της» , φέρεται να δήλωσε η 33χρονη, με βάση την εκπομπή «Live News».