Από την πρώτη στιγμή που μετακόμισε ο διευθυντής της Σχολής Αγιογραφίας της Τήνου, στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου στο σπίτι στην Τήνο, τα προβλήματα με τον υπερήλικα γείτονά του, που έμενε στο ισόγειο, ήταν καθημερινά.  Το τραγικό αποτέλεσμα, ο ηλικιωμένος, πήρε μια καραμπίνα, πυροβόλησε δύο φορές και σκότωσε εν ψυχρώ τον αγιογράφο, μέσα στο αυτοκίνητό του, έξω από το σπίτι τους.

«Μου έλεγε ”έχω πρόβλημα με αυτόν τον άνθρωπο”» αναφέρει φίλος του 52χρονου θύματος τον οποίο πυροβόλησε και σκότωσε ο ηλικιωμένος γείτονάς του στην Τήνο.

«Δημιουργούσε προβλήματα με τη γειτονιά. Και με την ίδια του την οικογένεια υπήρχαν προβλήματα. Ο άνθρωπος ήταν τέτοια περίπτωση που τον πείραζαν όλα, ούτε με τα ρούχα του δεν ταίριαζε ο άνθρωπος. Με τον Σπύρο που έκανα καμιά φορά ένα διάλογο μου το ανέφερε, μου έλεγε ΄”έχω πρόβλημα με αυτόν τον άνθρωπο”», επισημαίνει ο φίλος του θύματος.

O 52χρονος, ήταν σε δικαστική διαμάχη με τον ηλικιωμένο, ενώ είχε πει στον φίλο του:«Mε απειλεί αυτός ο άνθρωπος. Ερχόταν στενοχωρημένος, λέγοντας τι θα κάνω με αυτόν τον άνθρωπο. Θυμάμαι τον έβρισκε στην είσοδο κάτω και του έλεγε διάφορα».

Ο 90χρονος τη μια κατηγορούσε τον αγιογράφο ότι είχε ρίξει δηλητήριο στο πηγάδι του, την άλλη τον ενοχλούσε η κεραία που είχε βάλει στην ταράτσα ο 52χρονος, είχαν τσακωθεί ακόμα και για τον ηλιακό.

«Του έλαχε δυστυχώς αυτό το μοιραίο, σύντομα μετά την απώλεια του πατέρα του το 2020 και την απώλεια του αδελφού του το 2021 του Νίκου, να χάσει κι ο ίδιος τη ζωή του με αυτόν τον τραγικό, πραγματικά, τρόπο. Μέσα σε δύο χρόνια ουσιαστικά να χάνονται τρεις άνθρωποι, οι τρεις άντρες της οικογένειας ο σύζυγος, πατέρας δηλαδή και τα δύο παιδιά, τα δύο αδέλφια είναι κάτι που δεν αντέχεται 50-52 χρονών ο άνθρωπος είναι, είναι μικρός αλλά και μικρός να μην είναι, η απώλεια κάθε ανθρώπινης ζωής είναι τραγικό συμβάν» συμπληρώνει ο φίλος του θύματος.

O 90χρονος, που σκότωσε τον γείτονά του, ήρθε αντιμέτωπος με έντονες αποδοκιμασίες. Μεταφέρθηκε στη Σύρο, για να βρεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών και των ανακριτικών αρχών. Υποβασταζόμενος και μαγκούρα έφθασε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας στο νησί.

Ο κατηγορούμενος, είναι αντιμέτωπος με την ποινή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοφορίας, ενώ το ερώτημα που παραμένει είναι αν θα προφυλακιστεί, καθώς -λόγω ηλικίας- δεν αποκλείεται να εκτίσει την ποινή του κατ’ οίκον ή σε κλινική, αν κριθεί ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.

Φτάνοντας στο λιμάνι της Σύρου, μόλις έγινε αντιληπτός από τον κόσμο, ο δράστης της δολοφονίας αποδοκιμάστηκε έντονα, με πλήθος κόσμου να φωνάζει: «ξεφτίλα, δολοφόνε».