O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρεμβαίνοντας στην προσυνεδριακή συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας στο Χαλάνδρι με θέμα, «Ψηφιακή Επανάσταση: Κράτος φιλικό προς τους πολίτες», ξεκαθάρισε τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο κόμμα του και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Όσα συμβαίνουν στη Γαλλία έχουν ενδιαφέρουσες ομοιότητες και στην χώρα μας, ανέφερε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Η μάχη ανάμεσα στον Μακρόν και την Λε Πεν δεν είναι ιδεολογική αλλά μία διαφορά στην αντίληψη περί προόδου και συντήρησης. Όλα αυτά που έχουμε κάνει στο gov.gr είναι δεξιά, κεντρώα ή αριστερά; Τίποτε από όλα αυτά. Είναι σωστά και προοδευτικά. Αυτά τα πολιτικά διλήμματα θα μας συνοδεύσουν έως τις επόμενες εθνικές εκλογές που θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας, το 2023. Η ΝΔ είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την παραμονή της χώρας στο ευρωπαϊκό κεκτημένο», επεσήμανε ο πρωθυπουργός καλώντας τα κομματικά στελέχη να παραμείνουν σε δυναμική αναμονή και προετοιμασία, εν όψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Ο πρωθυπουργός, ξεκαθάρισε ακόμη, πως «δεν σταματήσαμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις» παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε από τις εντάσεις με την Τουρκία έως τον κορωνοϊό και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την παγκόσμια κρίση, που έχει πυροδοτήσει την αγορά ενέργειας και την αύξηση του πληθωρισμού».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε πως οι αλλαγές τόσο σε ό, τι αφορά στην ψηφιακή τους μορφή, όσο και σε αυτές που αφορούν στη λειτουργία του Κράτους, αποτελούν εμβληματική απόδειξη του τρόπου που η παρούσα κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις αλλαγές με προοδευτικό πρόσημο. «Είναι ένδειξη σεβασμού ότι αντιλαμβανόμαστε πως το Κράτος αντιλαμβάνεται πως πρέπει να διευκολύνει τον πολίτη και όχι να τον ταλαιπωρεί», σημείωσε με νόημα ο πρωθυπουργός.