Η Ρούλα Πισπιρίγκου, μίλησε για τα όσα βιώνει όλο αυτό το διάστημα, από τη μέρα δηλαδή που της ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η 33χρονη μιλώντας στην εφημερίδα Πελοπόννησος δηλώνει ότι βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, ότι έχει την αμέριστη στήριξη των οικείων της, ενώ για τον Μάνο Δασκαλάκη, δηλώνει απογοητευμένη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φάνηκε ο άνθρωπος…».

Σε ό,τι αφορά στο αίτημα αποφυλάκισης που προτίθεται να υποβάλλει η υπεράσπισή της, είπε: «Ναι, θα το κάνουμε. Αν και υπάρχει δυσκολία σε τεχνικούς συμβούλους που απαιτούνται. Με το ζόρι, αλλά θα γίνει. Είπε ο υπουργός Υγείας ότι θα κινηθεί νομικά αν δυσφημιστούν γιατροί και ξαφνικά μαζεύτηκαν όλοι. Αλλά, θα γίνει με τεχνικούς συμβούλους, για να ενισχυθεί το αίτημα όπως πρέπει».

Σήμερα, συμπληρώνονται τρία χρόνια από το θάνατο του πρώτου κοριτσιού που έφυγε από τη ζωή, της Μαλένας. «Είμαι πολύ χάλια ψυχολογικά, λόγω της ημέρας. Δεν έχω τη Μαλένα μου στην αγκαλιά μου. Δεν περίμενα ότι τα πράγματα θα φτάνανε εδώ που φτάσανε» λέει και ξεσπά σε λυγμούς: «Ξέρω ότι μ’ ακούνε και οι τρεις (σ.σ.: Μαλένα, Ιριδα, Τζωρτζίνα) και ότι ξέρουν τι μάνα είχανε».

«Πιστεύω ότι στο τέλος η αλήθεια βγαίνει πάντα μπροστά. Το προσπαθώ, το προσπαθούμε» αναφέρει και στη συνέχεια ξεσπά και πάλι σε κλάματα λέγοντας: «Δεν έχω κάνει τόσα χρόνια μακριά από τα παιδιά μου. Ζωντανά, αλλά κι εκεί που είναι τώρα. Δεν μπορώ να το δεχτώ, ότι δεν θα τους ανάψω εγώ τις λαμπάδες τους».

Όσον αφορά στην οικογένειά της, η κατηγορούμενη λέει: «Με στηρίζουν, κάνουν αγώνα. Μου συμπαραστέκονται. Είναι σίγουροι ότι δεν είμαι η γυναίκα που παρουσιάζουν έξω. Τους ευχαριστώ. Ξέρω ότι ψυχολογικά και γενικά περνούν πάρα πολύ άσχημα και δύσκολα».

Τέλος, σε ερώτηση για τον εν διαστάσει σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, τη συνέντευξή του και το «πέρασμα στο απέναντι στρατόπεδο», η Ρούλα Πισπιρίγκου σχολίασε: «Τίποτα. Τι ν’ ασχοληθώ τώρα… Εντάξει, φάνηκε ο άνθρωπος, Ουδέν σχόλιον».