Το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της μικρής Ίριδας είναι από οτι φαίνεται αυτό που θα «μιλήσει» και  θα γίνει σύντομα γνωστή η ώρα και ο τρόπος που έφυγε από τη ζωή το 6,5 μηνών βρέφος της οικογένειας Δασκαλάκη.

Η ώρα που άφησε την τελευταία της πνοή, όπως είναι γνωστό, δεν έχει προσδιορισθεί και γι’ αυτό δεν αναγράφεται στην Ιατροδικαστική Έκθεση της Αγγελικής Τσιόλα, στην Πάτρα, η οποία διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή 30 ολόκληρες ώρες μετά την διαπίστωση του θανάτου του βρέφους, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Η ώρα του θανάτου, κατά ασφαλή, χρονική προσέγγιση, είναι σε γνώση του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής. Εξηγείται δε, με βάση την πραγματική ώρα ο λόγος που η Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδελφή της Δήμητρα δείχνουν να έχουν πέσει σε κάποιες αντιφάσεις ως προς την χρονολογική σειρά των γεγονότων εκείνου του Κυριακάτικου πρωινού της 21ης Μαρτίου 2021.

Εν προκειμένω, κρίσιμες και καθοριστικές θεωρούνται οι διαπιστώσεις των ιατρών και νοσοκόμων του «Καραμανδανείου» Νοσοκομείου, οι οποίοι «υποδέχθηκαν» νεκρό το μωρό από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το μεσημέρι. Βάσιμα τονίζεται ότι έχουν προχωρήσει σε σωστή εκτίμηση της ώρας που το παιδί έχασε τη ζωή του.

Την μοιραία μέρα η Ρούλα Πισπιρίγκου, η αδελφή της, η Τζωρτζίνα και η Ίριδα κοιμήθηκαν στις 02:30 μετά τα μεσάνυχτα. Οι δύο αδελφές είπαν ότι το βρέφος έκλαψε στις 07:30 το πρωί και πήγε η Ρούλα στο δωμάτιο να το φροντίσει, όπου σύμφωνα με την αδελφή της έμεινε μόνο 30 δευτερόλεπτα…

Οι αντιφάσεις – που εκτιμώνται και ως παραπλανήσεις – έχουν αναλυθεί εύστοχα από το την ΕΛΑΣ. Επί παραδείγματι, είπε ψέμα η Ρούλα ότι υπολογίζεται ο θάνατος της Iριδας μεταξύ 8–9 το πρωί – επικαλούμενη προσδιορισμό που δήθεν της ανέφερε η ιατροδικαστής κ. Τσιόλα; Η τελευταία έχει διαρρεύσει ότι δεν είπε κάτι τέτοιο στη μητέρα του βρέφους. Αλλά και η αδελφή της, Δήμητρα, μπέρδεψε τις ώρες. Αρχικά, είχε πει ότι βρήκε νεκρό στην κούνια το μωρό στις 10:30 το πρωί, κάτι που «διόρθωσε» λέγοντας ότι το συμβάν έγινε μία ώρα αργότερα.