Ο 67χρονος πολυεκατομυριούχος Έντ Μπακ, καταδικάστηκε σε 30ετη φυλάκιση από το Επαρχιακό Δικαστήριο της Κεντρικής Περιφέρειας της Καλιφόρνια για τη δολοφονία δύο Αφροαμερικανών, χορηγώντας τους μεθαμφεταμίνη στη βίλα του στο δυτικό Χόλιγουντ.

Ο Μπακ υπήρξε υποστηρικτής του Δημοκρατικού κόμματος, ενώ κατέβηκε και στον πολιτικό στίβο χωρίς όμως να εκλεγεί ποτέ. Ως δηλωμένος gay, είναι υποστηρικτής της LGTBQ κοινότητας. Ακόμη είχε να επιδείξει πλούσια δράση αναφορικά με τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

Σύμφωνα με τη New York Times, o Gemmel Moore και ο Timothy Dean πέθαναν με διαφορά 18 μηνών κατά τη διάρκεια του αποκαλούμενου από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ως «πάρτι και παιχνίδι» που πραγματοποιούνταν στη βίλα του πολυεκατομμυριούχου.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Μπακ από το 2011 έως και το 2019 πραγματοποιούσε πάρτι επί πληρωμή ενώ έφτανε στο σημείο να τους χορηγεί μεγάλες ποσότητες μεθαμφεταμίνης ακόμα και χωρίς τη θέλησή τους. Όταν έγινε γνωστός ο θάνατος των δύο θυμάτων, πολλοί ακτιβιστές διαμαρτυρήθηκαν για τον Μπακ που διέφυγε της ποινικής δίωξης για μεγάλο διάστημα εξαιτίας του πλούτου και του χρώματος του δέρματός του.

O Μπακ είχε αποκτήσει το παρατσούκλι «Dr. Kevorkian», τα θύματά του ήταν τουλάχιστον δέκα αλλά σημαντικά στοιχεία για την καταδίκη του προέκυψαν μόνο από τα δύο. Οι δύο εισαγγελείς προέτρεψαν τον δικαστή και τους ενόρκους να καταδικάσουν τον Μπακ σε ισόβια κάθειρξη, λέγοντας ότι χρησιμοποιούσε «σαδιστικά τους ανθρώπους, καταστρέφοντας τις ζωές τους απλώς για να κατευνάσει τη δική του σεξουαλική ικανοποίηση».

Η ετυμηγορία των ενόρκων ήταν 30 χρόνια φυλακή. Όμως αυτή η απόφαση προκάλεσε την οργή των εισαγγελέων. Συγκεκριμένα η εισαγγελέας Τρέισι Ουίλκινσον χαρακτήρισε τον 67χρονο «σαφή  κίνδυνο για την κοινωνία» ενώ η βοηθός εισαγγελέα Τσέλσι Νόρελ μόλις έγινε γνωστή η απόφαση δήλωσε πως «ουσιαστικά καταδικάζεται για έναν φόνο και για έναν ακόμα φόνο με 50% έκπτωση. Διαφωνώ με την ποινή, καθώς οι υποχρεωτικές ελάχιστες ποινές για κάθε θάνατο αθροίζουν τουλάχιστον 40 χρόνια φυλακής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια ερευνών στην έπαυλή του εντόπισε σεξουαλικά παιχνίδια, σύριγγες και «διαφανείς πλαστικές σακούλες με μεθαμφεταμίνη», 24 σύριγγες με καφέ υπολείμματα, πέντε γυάλινους σωλήνες με λευκά υπολείμματα, ένα πλαστικό καλαμάκι με πιθανά λευκά υπολείμματα, διάφανες πλαστικές σακούλες με άσπρα υπολείμματα σκόνης και μια διαφανή πλαστική σακούλα με ένα «κομμάτι ουσίας που μοιάζει με κρύσταλλο».