Νέες απώλειες αμάχων ανέφεραν αξιωματούχοι της Ουκρανίας, εν μέσω επιθέσεων με ρουκέτες και πυροβολικό στις περιοχές Χάρκοβο και Λουχάνσκ.

Ο Αντόν Γκεραστσένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, δήλωσε ότι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 13 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια νέων επιθέσεων με ρουκέτες από τον ρωσικό στρατό εναντίον του Χαρκόβου.

«Το κέντρο της πόλης βομβαρδίστηκε γύρω στις 13.30 και 14.00. Οι κατακτητές πυρπόλησαν την πόλη με πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών. Κατοικίες και διοικητικά κτίρια υπέστησαν ζημιές. Υπάρχουν πυρκαγιές σε διάφορες τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης», έγραψε ο Γκεραστσένκο σε
ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Telegram.

Δραματική η κατάσταση στο Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας
Εξίσου δραματική είναι η κατάσταση στη γειτονική περιοχή του Λουχάνσκ. Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής, Σερχέι Χιντάι, δήλωσε ότι μια ομάδα ανθρώπων απομακρύνθηκαν από τις πόλεις Λουχάνσκ και
Σεβεροντόνετσκ. «Ήταν αδύνατο να συμφωνήσουμε με τους κατακτητές για κατάπαυση του πυρός κατά μήκος των ανθρωπιστικών διαδρόμων σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν και μια εκκλησία στην πόλη Σεβεροντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας. «Τα ορκ (υποτιμητικός όρος των Ουκρανών για τα ρωσικά στρατεύματα) βομβάρδισαν την εκκλησία στο Σεβεροντόνετσκ την Κυριακή των Βαΐων», είπε ο στρατιωτικός.

Ο Χιντάι είπε ότι στην ίδια περιοχή, η πόλη Ζολότε δέχτηκε πυρά, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων. «Δεν υπάρχει τίποτα στην περιοχή εκτός από τα κτίρια κατοικιών. Οι Ρώσοι χτύπησαν σκόπιμα αμάχους», ανέφερε.

Ακόμη, η Λιουντμίλα Ντενίσοβα, Επίτροπος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, είπε ότι οχήματα που μετέφεραν με ψωμί είχαν γίνει στόχος στο Λουχάνσκ, ενώ και η πόλη Novodruzhsk στην ίδια περιοχή είχε επίσης χτυπηθεί από βομβαρδισμούς, με αποτέλεσμα την καταστροφή ενός σπιτιού.

Σύμφωνα με τη Ντενίσοβα, συνολικά το τελευταίο 24ωρο και συγκεκριμένα έως το μεσημέρι της Κυριακής, 16 κτίρια κατοικιών στην περιοχή Λουχάνσκ είχαν καταστραφεί.