Ένα βίντεο κατέγραψε την τραγωδία που παραλίγο να συμβεί, στη διάρκεια άσκησης των Ειδικών Δυνάμεων στην Κύπρο, όταν ένας αλεξιπτωτιστής έμεινε κρεμασμένος στον αέρα έξω από ένα C-130 για μερικά λεπτά.

Όταν το C-130 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Λάρνακας κι έφτασε στα 5.000 πόδια, άναψε πράσινο φως για τη ρίψη αλεξιπτωτιστών με στατικό ιμάντα. Ο πρώτος εκ των 40 αλεξιπτωτιστών έπεσε στο κενό από την πλαϊνη πόρτα του αεροσκάφους όμως ο ιμάντας, δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο, με συνέπεια ο άντρας να μείνει κρεμασμένος στον αέρα, σε απόσταση 4,5 μέτρων από το αεροσκάφος, καθώς αυτό είναι το μήκος του ιμάντα.

Ο αλεξιπτωτιστής δεν πανικοβλήθηκε και προσπάθησε να ξεμπλοκάρει το αλεξίπτωτο, ενώ τον κρατούσε ο κρίκος ασφαλείας που συνδέει τον ιμάντα με τον σάκο του αλεξιπτώτου. Τελικά, με γρήγορες κινήσεις, οι άλλοι αλεξιπτωτιστές που βρίσκονταν στο αεροπλάνο, τον τράβηξαν μέσα.

Βάσει πληροφοριών, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα βραβεύσει τα στελέχη που συμμετείχαν στην επιχείρηση αντιμετώπισης έκτακτης κατάστασης καθώς και όλο το πλήρωμα του αεροσκάφους με τους κυβερνήτες.