Σε τραγωδία μετατράπηκε το ήσυχο μεσημέρι στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης  για τον 15χρονο Νίκο, που έχασε τη ζωή του από τα χέρια του φίλου του.  Οι γείτονες της περιοχής που είδαν περίπου στη 13:00 την αστυνομία και τα ασθενοφόρα να καταφτάνουν στο σπίτι της οδού Ακρίτα 53, δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος που πυροβολήθηκε μεταφέρθηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με τους γιατρούς να δίνουν μάχη επί μιάμιση ώρα να τον κρατήσουν στη ζωή, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Πληροφορίες αναφέρουν πως αρχικά δεν γνώριζαν πως τα τραύματα του νεαρού προέκυψαν από πυροβολισμό, καθώς αρχικά ο φίλος του ανέφερε ότι ο έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του. Τη στιγμή του δυστυχήματος αμφότεροι οι γονείς του 15χρονου ήταν στη δουλειά και έμαθαν για το περιστατικό από τους γείτονες.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το παιδί έφερε τραύμα στο πάνω μέρος του κεφαλιoύ του και μεταφερόταν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «ΑΧΕΠΑ».

Σύμφωνα με το thestival, όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο νεαροί βρίσκονταν στο σπίτι του 15χρονου, που πυροβόλησε κατά λάθος τον φίλο του, στην οδό Ακρίτα 53.  Την ώρα που βρίσκονταν στο υπνοδωμάτιο, ο συνομήλικος φίλος του, έδειχνε τις καραμπίνες του πατέρα του στον άτυχο νεαρό με το όπλο να φέρεται να εκπυρσοκροτεί.

Στην αρχή ο δράστης φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο φίλος του έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά, λίγο αργότερα όμως, κατά πληροφορίες, παραδέχθηκε το γεγονός και συνελήφθη μαζί με τον 56χρονο πατέρα του.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, «μεσημβρινές ώρες σήμερα (22-04-2022) σε οικία στην περιοχή του Ευόσμου τραυματίστηκε θανάσιμα από κυνηγετικό όπλο 15χρονος ημεδαπός».

«Για την υπόθεση συνελήφθη συνομήλικος του ημεδαπός καθώς και ο 56χρονος πατέρας του, ενώ κατασχέθηκαν δυο κυνηγετικά όπλα και ένας κάλυκας. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ενώ στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος», καταλήγει η ανακοίνωση.