Ισχυρή σεισμική δόνηση ισχύος 5,7 βαθμών, βάσει του αμερικανικού ινστιτούτου γεωλογικών ερευνών (USGS), έπληξε τη Βοσνία.

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, αρκετοί πολίτες τραυματίστηκαν και σημειώθηκαν πολλές υλικές ζημιές, σύμφωνα με τα ΜΜΕ στη Βοσνία.

Η 29χρονη κοπέλα, κάτοικος της Στόλατς, η οποία τραυματίστηκε όταν βράχος έπεσε πάνω στο σπίτι της εξαιτίας του σεισμού, υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί στη κοντινή πόλη Μόσταρ.

Πολλοί άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν πιο ελαφριά, ανάμεσά τους μέλη της οικογένειας του θύματος στη Στόλατς. Υλικές ζημιές, ιδίως ρωγμές σε τοίχους και καταρρεύσεις, αναφέρθηκαν από τις αρχές και την Πολιτική Προστασία στη Στόλατς, στη Λιουμπίνιε και στη Μόσταρ.

Ο ισχυρός σεισμός, έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος των Βαλκανίων. Το επίκεντρό εντοπίστηκε 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λιουμπίνιε (4.000 κάτοικοι), σύμφωνα με το USGS. Απείχε 16 χιλιόμετρα από τη Στόλατς και 42 χλμ. νοτιοανατολικά της Μόσταρ, βάσει της εκτίμησης του Ευρωμεσογειακού Κέντρου Σεισμολογίας (EMSC).

Η ισχυρή δόνηση, διάρκειας 20 δευτερολέπτων, έγινε αισθητή ως το Βελιγράδι, το Ζάγκρεμπ και τα Σκόπια, σε απόσταση 400 και πλέον χιλιομέτρων από το επίκεντρό της, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. Ακολουθήθηκε από αρκετές ακόμη, λιγότερο ισχυρές. Η προηγούμενη ισχυρή σεισμική δόνηση στα Βαλκάνια (ισχύος 6,4 βαθμών) είχε καταγραφεί την 29η Δεκεμβρίου 2020 στην Κροατία, στην περιφέρεια Πέτρινια (κεντρικά), με τον επίσημο απολογισμό να κάνει λόγο για επτά νεκρούς και εκατοντάδες κτίρια, κυρίως σπίτια, κατεστραμμένα. Τον Μάρτιο του 2020, η κροατική πρωτεύουσα είχε ήδη χτυπηθεί από σεισμό 5,3 βαθμών ο οποίος προκάλεσε μεγάλες ζημιές.