Σε τρεις συναντήσεις του Δημήτρη Λιγνάδη με τον νεαρό Αιγύπτιο που τον καταγγέλλει ότι τον βίασε ενώ ήταν ανήλικος και την παρέα του αναφέρθηκε καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου νεαρός φίλος του μηνυτή.

Στην κατάθεση του ο μάρτυρας περιέγραψε τις επίμαχες συναντήσεις με τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη ενώ ο ίδιος και ο φίλος του ήταν 14- 15 ετών. Μάλιστα, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος πρόσφερε στην παρέα των ανηλίκων αλκοόλ και χασίς.

Ο μάρτυρας, αφού διευκρίνισε πως ο φίλος «δεν είναι ομοφυλόφιλος, δεν είχε βλέψεις με το ίδιο φύλο» τόνισε ότι του εξομολογήθηκε πως έπεσε θύμα βιασμού πριν από περίπου ένα χρόνο όταν προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Ο νεαρός εξέφρασε τη θέση πως ο μηνυτής ενώ ήταν έφηβος ήθελε να γνωριστεί με τον κατηγορούμενο προκειμένου να τον βοηθήσει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, να γίνει τραγουδιστής και ηθοποιός.

«Ένας άνθρωπος που είναι ηθοποιός μπορεί σε ένα παιδί 14 χρονών να του τάξει τα αυγά και τα πασχάλια και να το κάνει να νιώσει Θεός» εξήγησε ο μάρτυρας επιμένοντας στην «τρέλα» που είχε ο φίλος του να γίνει γνωστός αλλά και στις «διασυνδέσεις» που …διαφήμιζε ότι είχε ο Δημήτρης Λιγνάδης. «Μας εξήγησε ότι είναι σκηνοθέτης, ότι παίζει στο θέατρο, ότι έχει γνωστούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες και μουσικούς» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, σημείωσε πως είχε ρωτήσει τον μηνυτή «αν τον βοηθάει ο κατηγορούμενος» και εκείνος του είχε απαντήσει «ότι του είχε πει θα του γνωρίσει τον Ρουβά».

Οι δυο πρώτες συναντήσεις του κατηγορούμενου με την παρέα των ανηλίκων, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ήταν στο Ολυμπιακό χωριό. Η μια, όπως περιέγραψε, σε ένα παγκάκι όπου συζήτησαν για αρκετή ώρα. «Μας έδωσε σε κάθε έναν 20 ευρώ, μας είπε: «να πιείτε κάτι στην υγεία μου» και έφυγε» κατέθεσε ο μάρτυρας ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ένα βράδυ, την Άνοιξη του 2011, όταν η παρέα πήγε να δει στο θέατρο τον σκηνοθέτη με όλα τα εισιτήρια πληρωμένα. Το ραντεβού, σύμφωνα με το μαρτυρία, συνεχίστηκε στο σπίτι του κατηγορούμενου στο Μεταξουργείο το οποίο είχε θέα στην Ακρόπολη.

Ο νεαρός κατέθεσε ότι εκείνο το βράδυ αφού ήπιαν αλκοόλ και κάπνισαν χασίς, που τους πρόσφερε ο κατηγορούμενος, τους προσκάλεσε σε ερωτικές περιπτύξεις. «Μας λέει τότε ο φίλος ο οποίος ήταν νηφάλιος, «πάμε να φύγουμε». Μας έλεγε ο κατηγορούμενος, αφήστε το κορίτσι να μείνει εδώ…» περιέγραψε ο μάρτυρας και πρόσθεσε «Από εκείνη στιγμή εγώ είπα ότι δε θέλω να πάω ξανά στο σπίτι του κατηγορούμενου. Δεν ήθελα να έχω έκτοτε επαφή με τον κατηγορούμενο. Έλεγα και στον φίλο μου να προσέχει..».

«Πως μπορούσατε να κάνετε παρέα με έναν μεγάλο άνθρωπο σε αυτήν την ηλικία;» ήταν η ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου , Αλέξη Κούγια με τον μάρτυρα να απαντά: «Δεν μπορούσαμε, φάγαμε πολύ μεγάλη τιμωρία όταν έγινε αυτό διότι ήμασταν από συντηρητική οικογένεια».

Νωρίτερα, ολοκλήρωσε την κατάθεση του ο ηθοποιός- σκηνοθέτης ο οποίος υποστήριξε πως είχε δει τον Δημήτρη Λιγνάδη στην Επίδαυρο το 2015 με παρέα νεαρών τις ημέρες που καταγγέλλεται για βιασμό, γεγονός που ο κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά.

«Ήταν δυο νεαρά αγόρια. Δεν μπορώ να συγκρατήσω φυσιογνωμίες, έχουν περάσει πολλά χρόνια» επανέλαβε ο μάρτυρας ο οποίος τόνισε πως συγκράτησε την εικόνα γιατί «υπήρχε φήμη ότι ο κατηγορούμενος έλκεται από νεαρά αγόρια, ανήλικα».

Ο μάρτυρας δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων από την υπεράσπιση με τον Αλέξη Κούγια να επιχειρεί να αποδομήσει την αξιοπιστία του αναφερόμενος στις θρησκευτικές πεποιθήσεις του, σε τοποθετήσεις του σχετικά με την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα, ενώ σχολίασε ότι ανέλαβε τη σκηνοθεσία παράστασης μετά την εμπλοκή του Π. Φιλιππίδη σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης. Οι αναφορές της υπεράσπισης προκάλεσαν την αντίδραση του μάρτυρα ο οποίος απάντησε πως «δεν είχε κανένα επαγγελματικό ή προσωπικό ανταγωνισμό με τον κατηγορούμενο στο παρελθόν».