Μετά την έξοδο του Πάσχα, οι Αθηναίοι επιλέγουν και πάλι μια ολιγοήμερη απόδραση εκτός πρωτεύουσας για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, παρά τον άστατο καιρό που θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Η κίνηση στα λιμάνια είναι αυξημένη, με τους  νησιωτικούς προορισμούς να επιλέγονται από πλήθος κόσμου.

Την ίδια στιγμή, η κυκλοφορία τόσο στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου όσο και στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας διεξάγεται χωρίς προβλήματα και με σταθερή ροή, με αποτέλεσμα όσοι αποφάσισαν να αποδράσουν από την Αττική για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, να μην υφίστανται ταλαιπωρία.

Η Τροχαία Αττικής, είναι από το πρωί σε εγρήγορση για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στους δρόμους. Υπενθυμίζεται ότι έως τις 22:00, σήμερα Παρασκευή και από τις 08:00 έως τις 13:00, αύριο Σάββατο, ισχύει για το ρεύμα εξόδου απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Οι οδηγοί που αποφάσισαν να εκδράμουν το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για την κίνηση και τις ώρες αιχμής. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού, οι εκδρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να συμβουλεύονται τις εφαρμογές Πρόβλεψης Κυκλοφορίας και Τρέχουσας Κυκλοφορίας στους σταθμούς διοδίων Ελευσίνας και Ισθμού, ώστε να προγραμματίσουν το ταξίδι τους κατά το δυνατόν εκτός των ωρών αιχμής. Προσοχή θα πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί στο ύψος του κόμβου Μεγάρων (ΧΘ 38,5-39,5), όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ανακατασκευής παλαιών τεχνικών του αυτοκινητοδρόμου.

Βάσει της ΚΥΑ 1971/20.4.2022 ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, και συγκεκριμένα από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Ρίου κατά τις ημέρες εξόδου και επιστροφής, ως εξής:

Στο ρεύμα εξόδου (προς Πάτρα):

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022, 16:00-22:00
Σάββατο 30 Απριλίου 2022, 08:00-13:00

Στο ρεύμα εισόδου (προς Αθήνα):

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022, 16:00-23:00

Υπενθυμίζεται ότι, σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται η Τροχαία, καθώς αναμένεται να αυξηθεί η κίνηση στα οδικά δίκτυα, λόγω της εξόδου ενόψει του τριημέρου της Πρωτομαγιάς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, βρίσκονται σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα της Τροχαίας με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Από το πρωί βρίσκονται επί ποδός περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Βάσει πληροφοριών, από το Λιμάνι του Πειραιά, την Παρασκευή πραγματοποιούνται συνολικά 16 δρομολόγια, ενώ αντίστοιχα 18 θα είναι τα πλοία που θα φύγουν από Λαύριο και Ραφήνα.