Ο θάνατος του άτυχου 29χρονου Μάκη Χριστόπουλου, που έχασε τη ζωή του μέσα στο γήπεδο του Νέου Κρικέλλου στη Φθιώτιδα, όπου αγωνιζόταν ο Ηρακλής Ροδίτσας με τη Δίβρη, προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα.

Ύστερα από το τραγικό περιστατικό, δόθηκε εντολή εισαγγελέα στην Αστυνομία για να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν την αιφνίδια απώλεια του νεαρού ποδοσφαιριστή και πατέρα, καθώς βάσει πληροφοριών του lamiareport.gr, περίμενε με την σύζυγό του το δεύτερο παιδί τους.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Ροδίτσας άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στα αποδυτήρια του γηπέδου, όταν για ανεξήγητο λόγο αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία με αποτέλεσμα να καταρρεύσει. Όταν οι συμπαίκτες και οι προπονητές του αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, κάλεσαν ασθενοφόρο, οι διασώστες προσπάθησαν με ΚΑΡΠΑ να τον επαναφέρουν και εν συνεχεία τον μετέφεραν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λαμίας συνοδεία αστυνομικών της ΔΙΑΣ. Οι γιατροί στα Επείγοντα έδιναν για ώρα «μάχη» για να τον επαναφέρουν στη ζωή, δίχως όμως να τα καταφέρουν.

Στην εκπομπή «Tlive» μίλησε ο κ. Δημήτρης Βάρσος, πρόεδρος της ομάδας στην οποία αγωνιζόταν ο άτυχος 29χρονος, ο οποίος δήλωσε: «Φόρεσε τη φανέλα, μπήκε μόνος του μέσα και ώσπου να καταλάβουμε τι έγινε, δεν άντεξε δέκα λεπτά και βγήκε». «Εγώ δεν θα παίξω άλλο», είπε και αποχώρησε, πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος.

Την ίδια στιγμή, σημείωσε, ότι ο 29χρονος μπήκε στο γήπεδο στο 48ο λεπτό, δηλώνοντας το όνομα  ενός άλλου αθλητή, ο οποίος  δεν ήταν στο γήπεδο.

Ο πρόεδρος της ομάδας ανέφερε πως ο άτυχος ποδοσφαιριστής είχε κάρτα υγείας (είχε εκδοθεί  στις 27.10.2021) αλλά δεν ήταν επισήμως μέλος της, λόγω γραφειοκρατικού κωλύματος. «Είχε κάποιο πρόβλημα, ήταν στη Γερμανία και έπρεπε να έρθει ένα χαρτί από εκεί, ότι δεν έχει δελτίο αλλού, για να μπορέσουμε να τον δηλώσουμε σαν ποδοσφαιριστή δικό μας. Σημασία έχει ότι είχε πάει στον γιατρό, παρακολουθούσε προπονήσεις κανονικά στην ομάδα, δεν είχε πρόβλημα κανένα, τον εξέτασε ιδιώτης γιατρός. Το χαρτί το έχουμε, από ‘κει και πέρα ήταν άτυχη στιγμή… Τώρα, τι έχει γίνει, θα το δείξει η νεκροψία».

Βάσει του ρεπορτάζ της εκπομπής, σχηματίζεται δικογραφία, αφού ο κάθε παίκτης πρέπει να έχει το δικό του δελτίο ποδοσφαιριστή. Επίσης, δεν ερευνάται μόνο η ευθύνη του προέδρου της ομάδας, αλλά και του διαιτητή, ο οποίος πρέπει να κάνει ταυτοποίηση του κάθε παίκτη. Ακόμα μία ανακολουθία που ελέγχεται, είναι ο τρόπος με τον οποίο μπήκε και βγήκε -σαν περαστικός- ο άτυχος αθλητής στην αναμέτρηση.

Η ανακοίνωση της ομάδας:

Με ανακοίνωσή της η ομάδα του Ηρακλή Ροδίτσας ανάφερε ότι το ταργικό γεγονός της απώλειας του Μάκη Χριστόπουλου ότι είχε κάνει εξετάσεις και είχε κριθεί κατάλληλος.

«Το Δ.Σ. οι ποδοσφαιριστές και όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού συλλόγου Α.Σ.Ηρακλή Ροδίτσας είμαστε συντετριμμένοι από τον απρόσμενο χαμό ενός μέλους της ποδοσφαιρικής οικογένειας μας.

Το γεγονός αυτό συνέβη για πρώτη φορά στα χρόνια του συλλόγου και είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είχε υποβληθεί με δική μας παρέμβαση σε σειρά εξετάσεων ιατρικών και καρδιολογικών όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του συλλόγου. Είχε βρεθεί κατάλληλος να συμμετάσχει στις δραστηριότητες του συλλόγου.

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε:
Α) Να παρευρεθεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία.
Β) Να αναλάβει όλα τα έξοδα της κηδείας.
Γ) Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.

Το Δ.Σ. του Α.Σ. Ηρακλής Ροδίτσας»