Στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας, συνεχίζεται το πυρηνικό παραλήρημα, καθώς σε ένα νέο ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε το βράδυ της Κυριακής, προτρέπουν τον Πούτιν να «σβήσει το Ηνωμένο Βασίλειο από τον χάρτη», χρησιμοποιώντας τα πιο ισχυρά πυρηνικά του όπλα.

Ο Ντμίτρι Κισέλιοφ, γνωστός ως «φερέφωνο του Πούτιν», «χρησιμοποίησε» την εκπομπή του για να καλέσει τον ρωσικό στρατό να επιτεθεί στη Βρετανία με ένα υποβρύχιο drone «Poseidon», το οποίο, όπως ανέφερε, θα πυροδοτούσε ένα ραδιενεργό παλιρροϊκό κύμα 1.600 ποδιών και θα «έστελνε τη Βρετανία στα βάθη του ωκεανού».

Το drone «έχει χωρητικότητα για μια κεφαλή έως και 100 μεγατόνων», ισχυρίστηκε ο Κισέλιοφ – χιλιάδες φορές πολλαπλάσια της δύναμης της βόμβας που έπεσε στη Χιροσίμα – η οποία θα «σήκωνε ένα γιγάντιο κύμα, ένα τσουνάμι, έως και 1.640 πόδια ύψος» – αρκετό για να φτάσει μέχρι τα μισά του Scafell Pike, του ψηλότερου βουνού στη Βρετανία.

Με φόντο ένα γραφικό που δείχνει τη Βρετανία να διαγράφεται από τον παγκόσμιο χάρτη, ο προκλητικός Κισέλιοφ πρόσθεσε: «Αυτό το παλιρροϊκό κύμα είναι επίσης φορέας εξαιρετικά υψηλών δόσεων ακτινοβολίας. Περνώντας πάνω από τη Βρετανία, θα μετατρέψει ό,τι έχει απομείνει σε ραδιενεργή έρημο. Πώς σας φαίνεται αυτή η προοπτική;». Ο Κισέλιοφ «απείλησε» επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο με επίθεση από τον Sarmat 2, τον τελευταίο πυρηνικό πύραυλο της Ρωσίας που δοκιμάστηκε από τον Πούτιν πριν από μερικές εβδομάδες. «Θα μπορούσε επίσης να καταστρέψει εντελώς τη χώρα με μία μόνο πρόσκρουση» ανέφερε.

«Το νησί τους είναι τόσο μικρό, που ένας πύραυλος Sarmat είναι αρκετός για να το πνίξει μια για πάντα», εξήγησε. «Είναι ικανός να καταστρέψει μια περιοχή στο μέγεθος του Τέξας ή της Αγγλίας. Μια μόνο εκτόξευση, Μπόρις, και δεν θα υπάρχει πια Αγγλία».

Οι δηλώσεις του Κισέλιοφ ακολουθούν ένα σχέδιο που αναπτύχθηκε στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες απειλώντας το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο με πυρηνικό ολοκαύτωμα.