Ένα δυνατό χειροκρότημα ήταν η αντίδραση των φοιτητών στο ΑΠΘ, όταν μερικοί από τους συμφοιτητές τους πέρασαν πίσω από τους πάγκους της κουζίνας στη λέσχη, αρχίζοντας να μοιράζουν από μόνοι τους μερίδες με φαγητό.

Στη διάρκεια της παρέμβασης, ζητήθηκε από τους εκπροσώπους της εργολαβίας να πάρουν μία μερίδα φαγητό και να μη μείνουν νηστικοί, οι φοιτητές χωρίς κάρτα, αίτημα το οποίο δεν έγινε αποδεκτό. Οι φοιτητές αντιδρώντας μπήκαν μαζικά στον χώρο της Λέσχης, απαιτώντας να σιτιστούν. Ωστόσο οι εργαζόμενοι που ήταν υπεύθυνοι για τον διαμοιρασμό των μερίδων, δέχτηκαν εντολή να απομακρυνθούν από το χώρο της κουζίνας, με αποτέλεσμα να περιμένουν για αρκετή ώρα να σιτιστούν, τόσο οι φοιτητές που διέθεταν κάρτα σίτισης όσο και αυτοί που δεν είχαν.

Οι φοιτητές πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και μερικοί από αυτούς πέρασαν από την άλλη πλευρά της κουζίνας, αρχίζοντας να μοιράζουν το φαγητό, με τους συμφοιτητές τους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα φωνάζοντας συνθήματα για δωρεάν παιδιά και δωρεάν σίτιση για όλους.

Αναλυτικά η καταγγελία αναφέρει:

«Σήμερα (σ.σ χθες) Δευτέρα 2/5 οι φοιτητ(ρι)ές του ΑΠΘ που πήγαμε να φάμε το μεσημεριανό μας στην φοιτητική λέσχη ΑΠΘ βρεθήκαμε αποκλεισμένοι από αυτή καθώς η εργολαβία αποφάσισε πως πλέον δεν θα μπορούμε να τρώμε όλοι/ες στην λέσχη, αλλά μόνο όσοι/ες έχουν κάρτα σίτισης, κάτι το οποίο θα έχει και ως αποτέλεσμα πως όσοι/ες δεν κατέχουν θα πρέπει να πληρώνουν για το φαγητό τους στην λέσχη! Απέναντι σε αυτό υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους/ις παρευρισκόμενους/ες φοιτητ(ρι)ές με τον εργολάβο να κατεβάζει τα ρολά στις διανομές και να αφήνει νηστικους/ες τους/ις φοιτητ(ρι)ές.

Εδώ και χρόνια πρυτανεία/υπουργείο/εργολαβία προσπαθούν να χτυπήσουν την δωρεάν σίτιση. Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες με τεράστιες ουρές για ένα πιάτο φαγητό, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται αξιοπρεπής μερίδα. Με την χρηματοδότηση στη λέσχη του ΑΠΘ να έχει μειωθεί στο 60%!

Έτσι, φαίνεται ξεκάθαρα και η στόχευση του υπουργείου όσον αφορά την φοιτητική μέριμνα. Σήμερα κάναμε το αυτονόητο όταν μας έλεγε η εργολαβία πως δεν θα φάμε,πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας, σηκώσαμε τα κατεβασμένα ρολά και πιάσαμε τις κατσαρόλες συνεχίζοντας την διανομή. Όταν μπήκαμε στην κουζίνα της λέσχης η κατάσταση ήταν τραγική, με χαλασμένα φαγητά μέσα σε κατσαρόλες, είδαμε ακόμη και αρουραίο! Να κόβει βόλτες μέσα στην κουζίνα!».