Στο οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της παραβατικής οδηγικής συμπεριφοράς και κυρίως στο σεβασμό των οδηγών στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (ΛΕΑ) αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Εύα Αντωνοπούλου. Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, η Ελληνική Αστυνομία θα ενισχύσει την παρουσία της Τροχαίας στο εθνικό οδικό δίκτυο και για τις παραβάσεις στη ΛΕΑ, δεν θα κόβεται επί τόπου κλήση για να μην παρακωλύεται η κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά η επιβεβαίωση της παράβασης θα γίνεται με λήψη φωτογραφίας και η κλήση με το πρόστιμο θα αποστέλλεται κατ’ οίκον στους παραβάτες.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στις Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, επισημαίνοντας πως μέχρι τα τέλη Μαΐου οι 400 ειδικοί φρουροί των πανεπιστημίων θα έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους, καθώς και στο υψίστης σημασίας για την ενεργειακή αυτονομία της Ελλάδας έργο αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο εγκαινιάζει ο Πρωθυπουργός.

Τέλος, ερωτηθείς για το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως για το θέμα έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ακολουθούν τα κύρια αποσπάσματα από την συνέντευξη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Οργανωμένη δράση της Τροχαίας για την ορθή χρήση της ΛΕΑ από τους οδηγούς

«Πριν λίγες ημέρες είχαμε μία από τις πιο μαζικές εξόδους της Ελληνικής ιστορίας με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα θέλω να επισημάνω ότι στο Εθνικό οδικό δίκτυο δεν υπήρξε ούτε Ένας νεκρός. Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει οργανωμένη δράση της ελληνικής αστυνομίας στο θέμα χρήσης της Λωρίδας Εκτάκτου Ανάγκης από τους οδηγούς. Έχουμε επεξεργαστεί ένα σχέδιο ολοκληρωμένο, ενώ οι κλήσεις δε θα πέφτουν επιτόπου θα έρχονται στα σπίτια των παραβατών. Το βασικό που πρέπει να εμπεδωθεί από όλους είναι ότι οι νόμοι είναι νόμοι, ισχύουν για όλους και τηρούνται για όλους».

Το έργο αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη ενισχύει την αυτονομία της χώρας και της Ευρώπης

«Πρόκειται για ένα ξεχωριστό έργο, την αποθήκευση του υγροποιημένου φυσικού αερίου, το οποίο ενισχύει πάρα πολύ την δυνατότητα αυτονομίας και της χώρας και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής ηπείρου από το ρωσικό αέριο. Θεωρώ ότι είναι μία πάρα πολύ σοβαρή εξέλιξη η οποία αφορά τη σταθερότητα και τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και μακροπρόθεσμα και τις τσέπες όλων των Ελλήνων. Δεύτερο που θέλω να υπογραμμίσω, είναι η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού μέσα σε αυτό το μήνα να δοθεί ένα χτύπημα ουσιαστικό στην ακρίβεια και στους βαρύτατους λογαριασμούς που πληρώνουμε όλοι στο ηλεκτρικό ρεύμα, θα επανέλθουμε περίπου στο status που βρισκόμασταν πριν σε ότι αφορά το ποσό που καλείται να πληρώνει το κάθε νοικοκυριό και η κάθε επιχείρηση».

Η ασφάλεια στα πανεπιστήμια είναι εγγυημένη από την Ελληνική Αστυνομία

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ασφάλεια στα πανεπιστήμια είναι εγγυημένη από την Ελληνική Αστυνομία, παντού και όπου χρειάζεται. Πριν 5-6 μέρες γινόταν η κατασκευή της νέας βιβλιοθήκης στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκεί που επί 34 χρόνια υπήρχε μία παράνομη κατάληψη. Η Ελληνική Αστυνομία ήταν εκεί. Ήταν και μέσα στο πανεπιστήμιο και στον περιβάλλοντα χώρο για να διασφαλίσει τι θα γίνει. Αυτό ενδιαφέρει την κάθε ελληνική οικογένεια, τα παιδιά μας που είναι στα πανεπιστήμια και οι καθηγητές τους, να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς.

Πάμε τώρα στις Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, αυτό που εσείς ονομάζετε Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Τέλη Μαΐου ολοκληρώνει την εκπαίδευση της και είναι 300 αγόρια και 100 κορίτσια. Είναι όλοι πτυχιούχοι πανεπιστημίων. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία εκπληρώνουν στο 100% τις υποχρεώσεις τους. Το ίδιο πρέπει να γίνει και από τις πρυτανικές Αρχές, ενώ αναμένεται και η απόφαση από το ΣΤΕ στις προσφυγές που έχουν γίνει.»

Για το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών έχει τοποθετηθεί με ξεκάθαρο τρόπο ο Πρωθυπουργός

«Για το θέμα, με πολύ κατηγορηματικό και ξεκάθαρο τρόπο, έχει μιλήσει ο μόνος αρμόδιος, ο Πρωθυπουργός της χώρας. Το έχει απαντήσει με απολύτως σαφή τρόπο, πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλο το χρονικό της διάστημα και τότε θα τεθούν τα ζητήματα στον ελληνικό λαό και πιστεύω, είμαι αισιόδοξος, ότι θα ξαναδώσει μία νέα αυτοδύναμη πλειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία».