Σφοδρή αντίδραση της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, «Αυγή», προκάλεσε η εμφάνιση του Νικόλαου Γλύξμπουργκ στην ΕΡΤ και κυρίως, το γεγονός ότι η δημοσιογράφος τον αποκάλεσε «πρίγκιπα».

Ειδικότερα, ο Νικόλαος βρέθηκε καλεσμένος σε εκπομπή της ΕΡΤ, μαζί με την πρόεδρο της AXION Hellas, παιδίατρο Σάντη Κορμά, για τις δραστηριότητες της οργάνωσης σε Φολέγανδρο, Σύμη, Χάλκη, Αστυπάλαια και Κίμωλο. Παρουσιάζοντας τους καλεσμένους, στη ζωντανή σύνδεση από το λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας, η δημοσιογράφος προσφώνησε τον Νικόλαο «πρίγκιπα».

Στην ηλεκτρονική έκδοσή της, η «Αυγή» έκανε λόγο για «ασύλληπτη πρόκληση», ρωτώντας αν η δημοσιογράφος πήρε πρωτοβουλία και αποκάλεσε πρίγκιπα τον γιο του Γλύξμπουργκ ή είχε δοθεί εντολή γι’ αυτού τους είδους την προσφώνηση.

Η δημοσιογράφος ρώτησε τον γιο του Γλύξμπουργκ, λέγοντας: «Πρίγκιπα Νικόλαε υπάρχει και ένα κομμάτι εκπαιδευτικό, μπορείτε να μας πείτε γι’ αυτό;»

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, σχολίασε: «Μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Σκωτία για να “πάρει ιδέες αξιοποίησης του Τατοΐου”, σήμερα το πρωί η δημόσια τηλεόραση αποκαλούσε τον υιό του τέως μονάρχη της Ελλάδας “πρίγκιπα”. Να ενημερώσουμε την κυβέρνηση και την ΕΡΤ1 ότι την 8η Δεκεμβρίου του 1974 με δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός κατάργησε τη μοναρχία. Η Ελλάδα δεν έχει πλέον βασιλείς, πρίγκιπες και πριγκίπισσες».

Αντιδράσεις υπήρξαν και σε άλλα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην Αριστερά, αλλά και σε «μερίδα» του Twitter.