Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία φέρνει στη δημοσιότητα πολλές πτυχές της καθημερινότητας του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μία από αυτές, είναι η αγαπημένη του λιμουζίνα, η Aurus Senat. H Αurus, είναι μία από τις νέες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ρωσίας και ιδρύθηκε από μία ομάδα επενδυτών σε συνεργασία με την κυβέρνηση της χώρας. Ο κύριος λόγος της ύπαρξης της ήταν να εξελίξει ένα αυτοκίνητο για τον πρόεδρο Πούτιν και τους συνεργάτες του. Σε δεύτερο στάδιο, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα μπορούσε να πωληθεί σε πλούσιους Ρώσους επιχειρηματίες και ολιγάρχες.

Το σχέδιό της μοιάζει σε πολλά στοιχεία με την Rolls Royce κι έχει έναν κινητήρα 4,4 λίτρων twin turbo V8 ο οποίος εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Porsche. Εφοδιάζεται και με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με την συνδυαστική ισχύ να είναι γύρω στους 600 ίππους. Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6,0 δευτερόλεπτα και η τελική της φθάνει τα 250 χλμ/ώρα.

Τον πρώτο λόγο βέβαια στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο του προέδρου, τον έχει η ασφάλεια που παρέχει στον ίδιο, αλλά και σε όσους τον περιβάλλουν.

Ακολούθως παραθέτουμε τη λίστα με τα συστήματα ασφαλείας που μπορεί να έχει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, τα οποία είναι τουλάχιστον 14, σε μία ειδική έκδοση η οποία ονομάζεται Aurus Senat BP5 Special Edition.
Mεταξύ αυτών υπάρχει μία έξοδος κινδύνου μέσω του πίσω παραθύρου σε περίπτωση που κλειδώσουν όλες οι πόρτες. Οι τροχοί έχουν μία εσωτερική επένδυση που επιτρέπει στο όχημα να κινείται ακόμα και χωρίς αέρα στα λάστιχα. Τα τζάμια είναι αλεξίσφαιρα και το ίδιο συμβαίνει με το αμάξωμα, σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές BR5 που αντέχει εύκολα πυρά από Καλάσνικοφ.
Ειδική μέριμνα υπάρχει και στο θέμα της διατήρησης των επικοινωνιών, σε περίπτωση κάποιας επίθεσης, διαθέτοντας σύστημα ενδοεπικοινωνίας αλλά και δυνατότητα επικοινωνίας των ατόμων που κάθονται μέσα στο αυτοκίνητο με εκείνα που βρίσκονται έξω.
Ακόμη, υπάρχει θωρακισμένη δεξαμενή καυσίμου ενώ το πάτωμα και η οροφή είναι ενισχυμένες για προστασία από εκρηκτικούς μηχανισμούς. Για αποφυγή δηλητηρίασης από τοξικά αέρια, υπάρχει σύστημα που εξασφαλίζει παροχή καθαρού αέρα μέσα στην καμπίνα.
Το Aurus Senat, έχει επίσης ένα εξελιγμένο σύστημα πυρόσβεσης που μπορεί να κατασβήσει κάθε φωτιά στην περιοχή του κινητήρα ή κάτω από το δάπεδο του αυτοκινήτου.

Η εντυπωσιακή και υπερπολυτελής λιμουζίνα του Πούτιν | AutoExcellence