Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε την Πέμπτη, ότι η Γαλλία θα παράσχει στην Ουκρανία πρόσθετη βοήθεια ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξάνοντας έτσι το συνολικό ποσό στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Σε γενικές γραμμές, το 2022, η Γαλλία έχει δεσμεύσει ένα ποσό ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία. Μετά από δύο και πλέον μήνες ρωσικής επιθετικότητας, οι ανθρωπιστικές ανάγκες του ουκρανικού πληθυσμού και η οικονομική κατάσταση της χώρας δείχνουν την ανάγκη για νέες προσπάθειες από τη διεθνή κοινότητα. Σήμερα θέλω να ανακοινώσω ότι η Γαλλία προτίθεται να αυξήσει την παγκόσμια βοήθεια προς την Ουκρανία σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια, που θα καλύψει τις ανάγκες που ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι», δήλωσε ο Μακρόν σε μήνυμά του κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των διεθνών δωρητών της Ουκρανίας, στη Βαρσοβία.

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε ότι από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης, η Γαλλία έχει ήδη παράσχει στην Ουκρανία ανθρωπιστική βοήθεια αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ, 615 τόνους ιατρικού και ανθρωπιστικού εξοπλισμού, καθώς και στρατιωτικό εξοπλισμό και όπλα αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ.