Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε διαμέρισμα τετραώροφου κτιρίου στο προάστιο Σαλαμάνκα της Μαδρίτης.

Από τη σφοδρή έκρηξη που προκλήθηκε, πιθανότατα, από διαρροή αερίου, τραυματίστηκαν 17 άτομα, βάσει της El Pais. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τέσσερις τραυματίες  έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ένας να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ οι υπόλοιποι δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο, φέροντας ελαφρά τραύματα.

Το κτίριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ υπάρχουν πολλές ζημιές και σε σταθμευμένα οχήματα. Στην περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί, έχουν αναπτυχθεί πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Μαδρίτη, η τοπική υπηρεσία πολιτικής προστασίας και η δημοτική αστυνομία.

Εκπρόσωπος από τις ομάδες έκτακτης ανάγκης ανέφερε ότι «οι πυροσβέστες προσπαθούν να προσεγγίσουν το διαμέρισμα, στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη, με κλίμακα από την πρόσοψη του κτιρίου» και ότι έχουν διασώσει τέσσερα άτομα που βρίσκονταν μέσα. «Αυτή τη στιγμή δίνουν προτεραιότητα στην αναζήτηση πιθανών θυμάτων που μπορεί να βρίσκονται μέσα», προσθέτει η εκπρόσωπος.

«Δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει συμβεί. Οι γείτονες αναφέρουν ότι σημειώθηκε μια ισχυρή έκρηξη, αλλά εξετάζουμε όλες τις υποθέσεις», εξήγησε ο δήμαρχος της Μαδρίτης, Χοσέ Λουίς Μαρτίνες Αλμέιδα, ο οποίος έχει προσεγγίσει το σημείο. Δίπλα στο κτίριο υπάρχουν δύο σχολεία, τα οποία, ωστόσο, δεν εκκενώθηκαν άμεσα.

salamanca_2

salamanca1