17 άνθρωποι, που είναι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστική οργάνωση, ανάμεσά τους και οκτώ Τούρκοι, απήχθησαν την Κυριακή στην Αϊτή, όπου έφτασαν με λεωφορείο από τη Δομινικανή Δημοκρατία, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης των δύο χωρών.

Ο επίτιμος πρόξενος της Τουρκίας στην Αϊτή επιβεβαίωσε ότι οι οκτώ Τούρκοι απήχθησαν από συμμορία το απόγευμα της Κυριακής. «Ενώ αποβιβάζονταν από το λεωφορείο, είχαν τον χρόνο να επικοινωνήσουν με την οργάνωσή τους», είπε ο Ιγκ Ζοσουέ. «Είναι οκτώ και συνεργάζονται με μια οργάνωση προώθησης της εκπαίδευσης», πρόσθεσε ο επίτιμος πρόξενος, που δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει για ποια οργάνωση πρόκειται.

Σύμφωνα με το BBC, η συμμορία πίσω από τις απαγωγές είναι διαβόητη για αυτή την τακτική της. Η απαγωγή σημειώθηκε κοντά στο Κρουά-ντε-Μπουκέ, όπου πέρσι είχαν απαχθεί Καναδοί και Αμερικανοί πολίτες, μέλη ιεραποστολής.

Βάσει της εφημερίδας Listin Diario, στο λεωφορείο, εκτός από τους Τούρκους, επέβαιναν οκτώ Αϊτινοί, ενώ ο οδηγός του ήταν Δομινικανός. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, Δομινικανός διπλωμάτης απελευθερώθηκε τέσσερις ημέρες αφού είχε απαχθεί ενώ κατευθυνόταν στη χώρα του.

Πάντως, Οι συμμορίες στην Αϊτή γίνονται όλο και πιο ισχυρές μετά τη δολοφονία, πέρυσι, του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ. Τουλάχιστον 75 άνθρωποι σκοτώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες στον «πόλεμο» μεταξύ συμμοριών κοντά στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, σύμφωνα με το γραφείο του ΟΗΕ στη χώρα. Πέρυσι πάνω από 1.200 άνθρωποι (εκ των οποίων οι 81 ήταν ξένοι) είχαν απαχθεί από συμμορίες.