Μερικούς μήνες πριν, η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρουσίασε το e.Go life, ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης με περιορισμένες δυνατότητες και όχι την καλύτερη αισθητική εικόνα.

Η crossover έκδοσή του όμως, έρχεται για να ανατρέψει τα δεδομένα. Όμορφο, μικρό αμιγώς ηλεκτρικό, με καλή αυτονομία και φινετσάτη εμφάνιση και μάλιστα είναι σε θέση να φιλοξενήσει τέσσερις επιβάτες.

Το e.wave X, που παρουσιάστηκε από τον παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστή, Neymar, διαθέτει τα κατάλληλα στυλιστικά χαρακτηριστικά για να θεωρηθεί ένα λιλιπούτειο crossover, όπως ράγες οροφής, προστατευτικά πλαστικά στους θόλους και στρογγυλούς προβολείς ομίχλης. Στο εσωτερικό η ενιαία ψηφιακή οθόνη μεγέθους 23 ιντσών είναι που ανεβάζει την ποιότητα και ξεχωρίζει σε σχέση με το e.GO που είδαμε πριν από ένα χρόνο, ενώ είναι τετραθέσιο, δίνοντας τη δυνατότητα για δύο επιβάτες στο πίσω μέρος ακόμη και αν είναι στριμωγμένοι.

Εξίσου σημαντική αναβάθμιση, είναι η αυτονομία του e.wave X, αφού  μπορεί να φθάσει τα 240 χιλιόμετρα βάση μετρήσεων και σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 109 ίππων (80 kW) και η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα, ενώ υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση, σε 11άρι φορτιστή.

Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα αξιοπρεπέστατο ηλεκτρικό μικρό που προορίζεται για εργαλείο πόλης, χωρίς να υστερεί σε ποιότητα ή ασφάλεια, με την τιμή αγοράς να εκτιμάται πως θα είναι κοντά στις 25.000 ευρώ.

Το επιπλέον ενδιαφέρον που προκαλεί το γερμανικό e.wave X, είναι πως η εταιρεία έχει ήδη προαναγγείλει τις προθέσεις της για να παράγει ένα μικρό ηλεκτρικό στη χώρα μας. Υπάρχουν δηλαδή πολλές πιθανότητες, να δούμε το προσεχές διάστημα το αγαπημένο αυτοκίνητο του Neymar, να είναι made in Greece, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τιμή αγοράς του, τα οφέλη σε θέσεις εργασίας αλλά και τόνωση της ελληνικής βιομηχανίας.