Τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας πλαισιώνουν οι εκτιμήσεις ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί στις Αρχές το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και τα νέα στοιχεία που θα έρθουν στο φως, θα δρομολογήσουν μια σειρά από καταιγιστικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Live News», από την νέα έρευνα προκύπτει, ότι η 9χρονη δολοφονήθηκε με μεγάλη ποσότητα κεταμίνης. Φαίνεται να καταρρίπτεται οριστικά ο ισχυρισμός της Ρούλας Πισπιρίγκου περί χορήγησης της φονικής ουσίας από τους γιατρούς κατά τη διάρκεια της ανάνηψης και διαπιστώνεται πως το άτυχο κορίτσι ήταν ήδη νεκρό, όταν κλήθηκαν οι γιατροί στο μονόκλινο δωμάτιο του Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» από τη μητέρα της.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα που αφορά στην  9χρονη Τζωρτζίνα, θα ξεκαθαρίζει, ότι η ουσία κεταμίνη που ανιχνεύτηκε στο παιδί, δεν χορηγήθηκε σε καμία περίπτωση κατά τη διάρκεια της ανάνηψης. Από την ώρα που χορηγήθηκε η κεταμίνη στο παιδί, χρειάστηκαν το πολύ 6 έως 10 λεπτά μέχρι η Τζωρτζίνα να αφήσει την τελευταία της πνοή. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε η εκπομπή, ο ιατροδικαστής δεν εντόπισε ίχνη, που να οδηγούν σε ασφυξία ή έστω σε σχετική απόπειρα.

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας φαίνεται να προκλήθηκε αποκλειστικά και μόνο από την κεταμίνη, που ανιχνεύτηκε σε ιδιαίτερα μεγάλη συγκέντρωση, κάτι που δείχνει την αποφασιστικότητα για τη δολοφονία της 9χρονης. Η φονική ουσία έδρασε ταχύτατα και της στέρησε τη ζωή, με τους γιατρούς όπως αποκαλύπτεται, να μην έχουν το παραμικρό περιθώριο, για να την επαναφέρουν. Μάλιστα, το γεγονός ότι δεν ανευρέθησαν στις τοξικολογικές εξετάσεις φάρμακα, τα οποία χορηγήθηκαν κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αναζωογόνησης, προδίδει ότι η 9χρονη ήταν ήδη νεκρή.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή Μπουζιάνη θα διαδεχτεί προς τα τέλη Μαΐου εκείνο των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια για τους θανάτους της Μαλένας και της μικρής Ίριδας.
Όπως ανέφερε στην εκπομπή ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης, όλα τα στοιχεία οδηγούν σε εγκληματικές ενέργειες. Αυτά, όπως είπε, τον οδηγούν στην εκτίμηση, πως η Μαλένα δολοφονήθηκε με τοξική ουσία και για την Ίριδα, ότι υπέκυψε από ασφυξία στην κούνια του σπιτιού της. Στην περίπτωση του βρέφους, μέσα στο σπίτι εκτός από την 33χρονη βρισκόταν η αδελφή της και η τότε 8χρονη Τζωρτζίνα, που βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.

Το όπλο που έχουν στα χέρια τους οι ιατροδικαστές, βρίσκεται στα εργαστήρια του ΑΠΘ. Πρόκειται για έναν υπερσύγχρονο φασματογράφο, που χάρη στην τεχνολογία που διαθέτει, μπορεί να εντοπίσει ουσίες σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις, μη ορατές από τα συμβατικά μηχανήματα.

Όλα αυτά την ώρα που η 33χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας βρίσκεται πλέον πάνω από ένα μήνα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και συνεχίζει να αρνείται τα πάντα. Στο πλευρό της βρίσκονται σταθερά, τόσο η μητέρα, όσο και η αδελφή της. Στη γειτονιά τους, στην Πάτρα, γείτονες αναφέρουν, πως το σπίτι που ανήκει στην Ελένη Λεγάτου, την μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, πουλήθηκε για ένα ποσό κοντά στα 32.000 ευρώ.

Παρέμβαση στην υπόθεση είχαμε σήμερα κι από τον δήμαρχο της Πάτρας. Με απόφαση του Κώστα Πελετίδη παύθηκε από τα καθήκοντά της η κοινωνική λειτουργός, που το 2014 είχε κληθεί να διερευνήσει την καταγγελία περί κακοποίησης της Τζωρτζίνας, που τότε ήταν μόλις 10 μηνών.