Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, συζήτησε το υγειονομικό πρωτόκολλο για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Βάσει πληροφοριών, η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, στους κλειστούς χώρους των εξεταστικών κέντρων των Πανελλαδικών. Η μάσκα θα παραμείνει όμως και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως συστήνει σε όλους τους ανοιχτούς χώρους η Επιτροπή.

Οι υποψήφιοι στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, σε αντίθεση με όσα ίσχυσαν το 2021, δε θα είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν αρνητικό self, rapid ή PCR test. Πάντως, η υποχρέωση διενέργειας rapid test θα παραμείνει για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς με δική τους δαπάνη.

Οι υποψήφιοι που θα βρίσκονται στις αίθουσες εξέτασης για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2022 θα πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον ενάμιση μέτρο (1,5μ.). Για να είναι δυνατό το παραπάνω μέτρο της τήρησης αποστάσεων και να μην προκαλείται συνωστισμός, θα πρέπει να εξασφαλιστούν περισσότερα εξεταστικα κέντρα, ενώ οι αίθουσες εξέτασης, θα πρέπει να έχουν επαρκή φυσικό αερισμό, δηλαδή από ανοιχτά παράθυρα.