Πλησιάζουν οι τίτλοι τέλους για το σχολικό έτος 2021-2022, στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, με απόφαση που υπογράφει προς τα σχολεία, ορίζονται οι ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων για φέτος σε όλα τα σχολεία της χώρας, ενώ ακολουθούν οι εξετάσεις στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2021-2020 είναι οι εξής:

1. των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων και Γυμνασίων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 30η Μαΐου 2022, ημέρα Δευτέρα.

2. των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων, Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων και Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 20η Μαΐου 2022, ημέρα Παρασκευή.

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών του Λυκείου, οι οποίοι θα πάνε τελευταία φορά στο σχολείο την Παρασκευή 20 Μάϊου, ξεκινούν τη Δευτέρα 23 Μαΐου και θα διαρκέσουν ως την Τρίτη 31 Μαΐου. Στο Γυμνάσιο αντίστοιχα, οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 1η Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων και ανακοινώνεται στους/στις μαθητές/τριες πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων, ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, με εξαίρεση τα αποτελέσματα των κατ’ ιδίαν διδαχθέντων, στρατευσίμων ή μαθητών/τριών που απουσίαζαν δικαιολογήμενα, τα αποτελέσματα των οποίων εκδίδονται με το πέρας των εξετάσεών τους.

Τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα κλείσουν στις 15 Ιουνίου.

Νωρίτερα θα διεξαχθούν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις, με τη διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί κι εκείνη νωρίτερα, καθώς στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής τον Ιούλιο ή αρχές Αυγούστου.

Για τους μαθητές και μαθήτριες των ΓΕΛ οι πανελλαδικές εξετάσεις έχουν προγραμματιστεί από τις 3 έως 10 Ιουνίου, ενώ για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ στις 2-17 Ιουνίου. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου. Οι μαθητές και μαθήτριες των ΓΕΛ θα ξεκινήσουν τις Πανελλήνιες με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και των ΕΠΑΛ με τα Νέα Ελληνικά.

Υπενθυμίζεται, ότι φέτος οι συντελεστές βαρύτητας ανά πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα καθορίστηκαν με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος, γεγονός που θα δημιουργήσει νέες ανακατατάξεις στον ακαδημαϊκό χάρτη. Tην ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται και ο φετινός αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια της χώρας.