Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, επικαλέστηκε στη Βουλή, την υποχώρηση των σκληρών δεικτών της πανδημίας,  υποστηρίζοντας τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των ανεμβολίαστων υγειονομικών και αφού τους διαχώρισε από τους διοικητικούς υπαλλήλους για τους οποίους είπε πως δεν έχουν την ίδια ηθική βάση στήριξης της επιστήμης, επανέλαβε πως «όσο διαρκεί η πανδημία, θα βρίσκονται σε αναστολή».

Επιπλέον, ο υπουργός, επικαλέστηκε έρευνα του ΕΟΦ για την ασφάλεια των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, διαψεύδοντας τα σενάρια που συνδέουν τους εμβολιασμούς με κρούσματα περικαρδίτιδας σε νέους. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Μαρίας Αθανασίου, υπογράμμισε πως βάσει των στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα από σχετική έρευνα του ΕΟΦ δεν υπάρχει καμία αύξηση των επιπλοκών στους νέους.

«Πάντοτε υπήρχαν και εμφράγματα και θρομβώσεις, δεν υπάρχει όμως καμία απολύτως αύξηση, δεν μπορεί να συνδεθεί αυτό με το εμβόλιο. Τα εμβόλια είναι ασφαλή έχουν δοκιμαστεί σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού και έχουμε τη δυνατότητα χάρη σε αυτά να λέμε έχουμε μπει σε άλλη φάση της πανδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.