Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, εμφανίζεται σε ένα νέο βίντεο, να κινεί περίεργα το αριστερό του πόδι ενώ κάθεται σε πολυθρόνα, κατά την συνάντησή του, την Δευτέρα, με τον πρόεδρο του Τατζικιστάν Εμομάλι Ραχμόν, στο Κρεμλίνο, επαναφέροντας στην επικαιρότητα τις φήμες, ότι η κατάσταση της υγείας του χειροτερεύει.

Ο πρόεδρος του Τατζικιστάν μάλιστα, εμφανίζεται να κοιτάει διακριτικά την κίνηση του ποδιού του Πούτιν, προτού αποστρέψει το βλέμμα του, φοβούμενος ότι θα τον καταλάβει ο συνομιλητής του.

Το τελευταίο διάστημα, κυκλοφορούν πολλές φήμες για την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Ρωσίας, με αρκετούς να υποστηρίζουν το σενάριο ότι πάσχει από Πάρκινσον, όπως γράφει η Daily Mail.

Ένα από τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας, θεωρείται «το σύνδρομο των ανήσυχων άκρων», μια ανεξέλεγκτη ανάγκη που έχει ο ασθενής να κινεί το κάτω μέρος, συνήθως του ενός ποδιού. Σε άλλα στιγμιότυπα, ο πρόεδρος της Ρωσίας δείχνει να σφίγγει το τραπέζι, προκειμένου να μην φανεί το τρέμουλο στο χέρι του.

Η Sun, επικαλούμενη ογκολόγους, κάνει λόγο για «hemo brain», μία επιπλοκή που παθαίνουν ασθενείς οι οποίοι έχουν λάβει θεραπεία για να αντιμετωπίσουν έναν καρκίνο, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να λάβουν «τρελές αποφάσεις», λόγω της συγκεκριμένης επιπλοκής.

Το Κρεμλίνο, όποτε τέτοιες φήμες παίρνουν δημοσιότητα, απαντά ότι η υγεία του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι άριστη.