O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, απευθύνοντας χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, αναφέρθηκε στην ενίσχυση κατά 50% των αστυνομικών δυνάμεων στις πύλες εισόδου της χώρας και τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς.

O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε, πως ήδη, 1250 επιπλέον αστυνομικοί έχουν κατευθυνθεί στα αεροδρόμια, στον Προμαχώνα και σε βασικούς νησιωτικούς προορισμούς για την ενίσχυση της ασφάλειας κατά την τουριστική περίοδο.

Ο ίδιος, εξήγησε, πως η στρατηγική ενίσχυσης της ασφάλειας τηρείται εμπράκτως με μετρήσιμα στοιχεία και αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων για την ενίσχυση του τουρισμού, καθώς, όπως είπε, ο τουρισμός αποτελεί την αιχμή του δόρατος της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ανέφερε, “έχοντας συνεργαστεί με τον Υπουργό Τουρισμού, δεσμευτήκαμε ότι φέτος στις εισόδους και εξόδους της χώρας και στους βασικούς τουριστικούς προορισμούς θα ενισχύσουμε περισσότερο από όσο είχαμε ενισχύσει πέρυσι την αστυνομία κατά 50%. Αυτό γίνεται ήδη πράξη. Τώρα που μιλάμε, 1.250 αστυνομικοί, έχουν κατευθυνθεί, πρόσθετοι, στις εισόδους και εξόδους της χώρας και στους τουριστικούς προορισμούς. Ενδεικτικά για να έχουμε την εικόνα, το αεροδρόμιο της Αθήνας έχει ήδη ενισχυθεί με 153 πρόσθετους αστυνομικούς, το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με 91, η είσοδος της χώρας στον Προμαχώνα με 30 αστυνομικούς, ενώ ήδη έχουν κατευθυνθεί σε μείζονες προορισμούς όπως είναι η Μύκονος, συν 53 αστυνομικοί, στη Σαντορίνη 50, στα Χανιά 49, στη Ζάκυνθο 42 και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, να μην διαβάσω ολόκληρη τη λίστα¨.

“Είμαστε σε συνεχή συνεργασία και θα καλύψουμε και τα αεροδρόμια και τον Προμαχώνα και όπου αλλού μας ζητηθεί με πρόσθετες δυνάμεις και το ίδιο θα συμβεί και στους τουριστικούς προορισμούς, γιατί θέλουμε και οι τουρίστες να έχουν την εικόνα ότι έρχονται στον ασφαλέστερο προορισμό, αλλά και οι συμπατριώτες μας να αισθάνονται ότι έχουμε πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα για να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς. Πιστεύω πολύ στη συνένωση των δυνάμεων μας, στη στενή και δημιουργική μας συνεργασία, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε αυτό το δρόμο για να πετύχουμε μία σεζόν που κόντρα στις δυσκολίες της εποχής, κόντρα στα νέα εμπόδια, στην ενεργειακή κρίση, στον πόλεμο, στον πληθωρισμό και πιστεύω πως η ελληνική οικονομία, διά του τουρισμού, ότι θα δώσει αισιόδοξα νέα στον ελληνικό λαό, στη χώρα, για να προχωρήσουμε μπροστά”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη:

¨Είναι προφανές ότι ο τουρισμός μας είναι η αιχμή του δόρατος της ελληνικής οικονομίας. Φέτος, σε αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε, από τον τουρισμό περιμένουμε να εισρεύσουν χρήματα στη χώρα και στα κρατικά ταμεία, αλλά και στο εισόδημα επιχειρήσεων και στη στήριξη των θέσεων απασχόλησης των εργαζομένων, ύστερα από δύο – δυόμιση χρόνια εξαιρετικά δύσκολα. Και πιστεύω ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση όλων ημών που υπηρετούμε το κράτος, από όποια θέση έχουμε κληθεί να το κάνουμε αυτό, να συνεργαζόμαστε με τον ιδιωτικό τομέα και να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Θεωρώ, λοιπόν, ότι η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος, ακόμα και σε μία τόσο όμορφη χώρα όσο είναι η δική μας, συνδέεται σε πολύ μεγάλο βαθμό με τον τομέα της ασφάλειας. Κανείς δεν πηγαίνει κάπου εάν φοβάται, κανείς δεν πηγαίνει κάπου εάν αισθάνεται ανασφαλής. Από αυτήν την άποψη ο τομέας της ασφάλειας θεωρώ ότι είναι απολύτως κρίσιμος και καθοριστικός και οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε εντοπίζοντας προβλήματα και λύνοντάς τα”.