Το Joist Innovation Park  στη Λάρισα επισκέφθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας για την εκκίνηση των δραστηριοτήτων του πάρκου.

Με την έναρξη των εργασιών, διεξήχθη και η 1η εκδήλωση με θέμα “τα Πάρκα Καινοτομίας ως Μοντέλα Ενίσχυσης των Περιφερειακών Οικοσυστημάτων” με συνδιοργάνωση του ΕΚΕΤΑ, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην οποία ο κ. Δήμας συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής.

Το Joist είναι ένα σύγχρονο και λειτουργικό πάρκο καινοτομίας, που στεγάζεται σε ένα παλιό βιομηχανικό κτήριο στο κέντρο της πόλης. Το Πάρκο πλέον θα φιλοξενεί εταιρείες – τεχνοβλαστούς, νεοφυείς επιχειρήσεις, καθώς και τμήματα ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων. Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST δημιουργεί νέους τρόπους με τους οποίους η καινοτομία υιοθετείται από άτομα και επιχειρήσεις με διαφορετικό υπόβαθρο και στόχους. Παρέχει ιδιαίτερες υπηρεσίες στους επισκέπτες του όπως η Εικονική/Επαυξημένη Πραγματικότητα, κάνοντας το έναν ελκυστικό προορισμό, ενώ παρέχει εργασιακές πρακτικές στην ψηφιακή υγεία, την εκπαιδευτική  και αγροδιατροφική τεχνολογία και τον ψηφιακό τουρισμό.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής: «Με την έναρξη των δραστηριοτήτων του Πάρκου Καινοτομίας Joist γίνεται ένα ακόμα βήμα προς τον μετασχηματισμό της Ελλάδας σε ένα κόμβο καινοτομίας. Η λειτουργία ενός σύγχρονου πάρκου καινοτομίας στην κάρδια της Λάρισας δημιουργεί μία σημαντική κοιτίδα έρευνας και ανάπτυξης πρωτοποριακών λύσεων, σε μία περιοχή που παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική τόσο με τις νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, όσο και με τα ερευνητικά κέντρα και ακαδημαϊκά ιδρύματα που λειτουργούν εκεί. Θέλω να συγχαρώ όλες και όλους όσους συνέβαλαν στην έμπνευση και υλοποίηση του Joist Innovation Park»