Tα πρώτα 15 αντιαεροπορικά άρματα μάχης Gepard, εντός του καλοκαιριού θα παραλάβει η Ουκρανία, με τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, να παρέχουν ακόμη, πυρομαχικά και να εκπαιδεύουν ουκρανούς στρατιώτες στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο ‘Αμυνας, μετά τις συνομιλίες που είχαν σήμερα η υπουργός Κριστίνε Λάμπρεχτ, με τον ουκρανό ομόλογό της Ολέξιι Ρέσνικοφ.

«Μίλησα με τον ουκρανό συνάδελφό μου και μου επιβεβαίωσε ρητά για μία ακόμη φορά ότι η Ουκρανία θα ήθελε την ταχύτερη δυνατή παράδοση από τη Γερμανία αντιαεροπορικών αρμάτων μάχης Gepard, συμπεριλαμβανομένων 59.000 φυσιγγίων», δήλωσε η κυρία Λάμπρεχτ και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα αποτελεσματικό όπλο που έχει επίσης αποτρεπτική δράση. «Τώρα εργαζόμαστε προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα πρώτα 15 Gepard θα είναι έτοιμα από τα μέσα Ιουλίου και με πλήρως εκπαιδευμένα πληρώματα», τόνισε.

Η εταιρία Krauss-Maffei Wegmann, έχει πάρει έγκριση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, να πουλήσει στην Ουκρανία τα τεχνικά ανακαινισμένα αντιαεροπορικά άρματα από τα πρώην αποθέματα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων. Συνολικά πρόκειται για 50 άρματα.