Παλιά και νέα πρόσωπα – Οι ομιλίες που θα ξεχωρίσουν

Καθώς η ενότητα είναι ένα σκέλος του μηνύματος που θέλει να εκπέμψει η Χαριλάου Τρικούπη, στο συνέδριο θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν και οι τρεις εν ζωή πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα μιλήσει σήμερα Παρασκευή μετά από πολλά χρόνια σε Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο επίσης πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει το Σάββατο στις 13:00 και ο Ευάγγελος Βενιζέλος επίσης Σάββατο στις 13:30.

Δεξιά του Νίκου Ανδρουλάκη θα κάθονται η Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ (επικεφαλής Ευρωομάδας Δημοκρατών και Σοσιαλιστών) και ο Σεργκέι Στάνισεφ, Προέδρου Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES).

Πιο δεξιά τους θα κάθονται οι κ.κ. Σημίτης, Παπανδρέου, Βενιζέλος.

Ακριβώς στα αριστερά του Νίκου Ανδρουλάκη θα βρίσκεται νέο πρόσωπο. Είτε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, ή ο επικεφαλής της ΚΟ Μ. Κατρίνης. Αμέσως μετά θα ακολουθεί (δύο θέσεις αριστερά του Ανδρουλάκη) μια κενή καρέκλα με ένα λουλούδι, για την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

Πίσω από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (εντός του τηλεοπτικού/φωτογραφικού πλάνου δηλαδή) θα κάθονται φρέσκα πρόσωπα, όπως ο προαελειφόμενος για γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο Βαγγέλης Τσόγκας κ.λπ συνεργάτες του.

Στο συνέδριο θα παραστούν (εκτός των κ.κ. Σημίτη και Βενιζέλου) η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, ο Γιάννης Πανούσης και η συνεργαζόμενη με το ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητη βουλευτής (προερχόμενη από το ΜέΡΑ 25) Κωνσταντίνα Αδάμου.

Στη Χαριλάου Τρικούπη δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, στο οποίο – κατά πληροφορίες – θα είναι πολύ ένθερμο και θα αναφέρει ότι ήρθε η ώρα να ανατείλει ξανά ο πράσινος ήλιος πάνω από την Ελλάδα.

Επίσης θα απευθύνουν χαιρετισμοί οι εκπρόσωποι της Ευρωομάδας Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), του PSOE, SPD, ο πρώην Πρωθυπουργός Ιταλίας Ενρίκο Λέττα, καθώς και οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Ελλάδος.