Το ξέσπασμα της Ρούλας Πισπιρίγκου προκάλεσε η ανεύρεση σε ψυγείο της Παιδιατιρκής Κλινικής του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου στην Πάτρα ενός… ξεχασμένου φιαλιδίου αίματος της Τζωρτζίνας, αφήνοντας αιχμές εναντίον των γιατρών που χειρίστηκαν την υπόθεση του παιδιού της.

«Τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν κάπου πεταμένο ένα φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας. Είναι δυνατόν; Έχουν δώσει καταθέσεις, έχουν κάνει -υποτίθεται- έρευνες τόσο καιρό. Αυτό και μόνο δείχνει, ότι στα νοσοκομεία δεν ήξεραν τι γινόταν! Αυτό δεν είναι αμέλεια; Δεν είναι λάθος των γιατρών;» δήλωσε η 33χρονη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίμαχη αιμοληψία στην Τζωρτζίνα έγινε στις 8 Απριλίου του 2021. Το φιαλίδιο παρέμεινε σφραγισμένο σε ένα ειδικό ψυγείο της παιδιατρικής πτέρυγας του νοσοκομείου και δεν κατέληξε στο μικροβιολογικό εργαστήριο.

Πάνω στο αυτοκόλλητο υπήρχε το όνομα της Τζωρτζίνας, με αποτέλεσμα πριν από λίγες μέρες να κινηθούν οι διαδικασίες και το συγκεκριμένο φιαλίδιο να πάρει τελικά το δρόμο για το ειδικό εργαστήριο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου το επόμενο διάστημα θα αναλυθεί και αναμένεται να ρίξει φως στις ουσίες που είχαν χορηγηθεί μέχρι τότε στο κορίτσι. Παρά το γεγονός πως η υπόθεση βρίσκεται στην επικαιρότητα εδώ και 3 ολόκληρους μήνες, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου ολιγώρησαν, δεν έψαξαν -όπως φαίνεται- από την πρώτη στιγμή και τώρα αρνούνται να σχολιάσουν το παραμικρό.

Τι είχε πει ο Μάνος Δασκαλάκης για τον Αλέξη Κούγια

Στο περιθώριο των εξελίξεων, πολλές συζητήσεις προκαλεί τις τελευταίες ώρες το παράθυρο που άνοιξε με νέες δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας για την υπεράσπιση της κατηγορούμενης. Όπως είπε, αυτό θα γίνει, αν εκπληρωθούν οι τρεις όροι που έθεσε από την πρώτη στιγμή και αν κρίνει πως η δική του παρουσία θα βοηθήσει το έργο της δικαιοσύνης.

Το όνομα του γνωστού ποινικολόγου είχε συζητηθεί από τους γονείς των αδικοχαμένων παιδιών από τον περασμένο Φλεβάρη. Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, τότε δεν έγινε επίσκεψη στο γραφείο του, επειδή δεν ήταν σύμφωνος ο Μάνος Δασκαλάκης. «Η Ρούλα ήθελε, ο Μάνος δεν τον ήθελε, είχε πει, ότι μπορεί να ξυπνήσει ένα πρωί και επειδή θέλει λάδια για το αυτοκίνητο του, να ζητήσει 5.000 ευρώ» δήλωσε φίλος του ζευγαριού.

Πλέον, οι γονείς των τριών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τουςμέσα σε 3 χρόνια, τραβούν χωριστούς δρόμους και δεν ψάχνουν για έναν δικηγόρο, που θα τους εκπροσωπεί από κοινού. Όλα αυτά λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια που είναι βέβαιο ότι θα δρομολογήσει μια σειρά από νέες εξελίξεις.