Νέα υπερασπιστική γραμμή φαίνεται να υιοθετεί η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, με την βοήθεια του τεχνικού της συμβούλου, Γιώργου Σιδερά, επιμένοντας αφενός ότι την κεταμίνη την χορήγησαν στο παιδί από λάθος οι γιατροί, την ώρα που προσπαθούσαν να το σώσουν και υποστηρίζοντας αφετέρου ότι η κεταμίνη δεν σκοτώνει.

Ο κ. Σιδεράς μιλώντας στην εκπομπή Live News, υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Η κεταμίνη δεν σκοτώνει. Δεν έχει καθόλου καρδιοτοξικότητα. Το μόνο που κάνει, είναι ότι δημιουργεί άπνοια και μπορεί να πεθάνει κανείς από την άπνοια, όχι από την κεταμίνη». Επίσης, ο τεχνικός σύμβουλος της 33χρονης υποστηρίζει, ότι οι γιατροί μπέρδεψαν τα μπουκαλάκια και αντί να χορηγήσουν ροκουρόνιο, χορήγησαν κεταμίνη, σκοτώνοντας άθελα τους την 9χρονη Τζωρτζίνα. «Δεν δώσανε ροκουρόνιο, δώσανε από λάθος κεταμίνη, γι’ αυτό βγήκε κεταμίνη στα ούρα θετική και το ροκουρόνιο δεν αναγνωρίστηκε ούτε στο αίμα, ούτε στα ούρα» υποστήριξε ο Γιώργος Σιδεράς.

Ο κ. Σιδεράς θα πει επίσης πως όλη η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται σε λάθος δρόμο, γιατί ασχολείται με τα τρία παιδιά, ενώ το κλειδί βρίσκεται στην μητέρα και σ’ ένα εξαιρετικά σπάνιο αυτοάνοσο, που ισχυρίζεται πως έχει. «Θα έλεγα, ότι αυτό πρέπει να το αναζητήσει κανείς στην ασθένεια της μητέρας, γιατί η μητέρα πάσχει από ινομυαλγία. Η ινομυαλγία είναι ένα αυτοάνοσο, το οποίο έχει σχέση με πολλά άλλα, όπως και με τον ερυθηματώδη λύκο» είπε ο τεχνικός σύμβουλος της 33χρονης.

Η υπερασπιστική γραμμή της 33χρονης θα βασιστεί, όπως φαίνεται, σε ένα σπάνιο σύνδρομο, με τον Γιώργο Σιδερά να έχει ήδη ζητήσει, να προχωρήσουν οι ανάλογες εξετάσεις. «Στα ελληνικά λέγεται σύνδρομο υπερευαισθησίας καρωτιδικού κόλπου. Εάν κάποιο ηλικιωμένος ή ένα παιδάκι πιεστεί σε εκείνο το σημείο, είναι το knock out που λέμε στους boxer ή αν το πιέσει και κάνει κάποιες γρήγορες κινήσεις με το κεφάλι του, μπορεί να προκληθεί μία ανακοπή και να πεθάνει, εάν δεν δράσει ο φλεβοκόμβος ή ο επόμενος που είναι ο κολποκοιλιακός κόμβος, για να αναταχθεί και πάλι η καρδιά» ανέφερε ο τεχνικός σύμβουλος της 33χρονης.

Τι απαντούν οι ειδικοί στους ισχυρισμούς του τεχνικού συμβούλου της 33χρονης

«Το σύνδρομο αυτό μπορεί να προκαλέσει μια βραδυκαρδία και υπόταση. Δεν μπορεί να αποβεί θανατηφόρο σε τρία παιδιά διαφορετικής ηλικίας. Είναι στη σφαίρα επιστημονικής φαντασίας» απαντά μέσω της εκπομπής ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης. Όσον αφορά στο αυτοάνοσο που επικαλέστηκε ο τεχνικός σύμβουλος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο κ. Γαλεντέρης δηλώνει, ότι «το γεγονός ότι πάσχει από ινομυαλγία, δεν μπορώ να καταλάβω, πως συσχετίζεται με θάνατο τριών παιδιών».

Όσον αφορά στο αν σκοτώνει ή όχι η κεταμίνη, ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης απαντά, ότι «μας αρκεί το “η άπνοια σκοτώνει”. Όταν χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα κεταμίνη και προκαλέσει την άπνοια σε έναν άνθρωπο, έχει πεθάνει αυτός ο άνθρωπος, άρα η κεταμίνη φταίει». Όσον αφορά στην πιθανότητα χορήγησης της κεταμίνης από ιατρικό λάθος, ο κ. Γαλεντέρης απαντά: «Για να γίνει ένα τέτοιο λάθος, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα διάλειμμα, για το οποίο φαινόταν στο διάγραμμα τα οποίο υπήρχε πάνω από το κρεβάτι της Τζωρτζίνας και να χορηγηθεί η ανάλογη δοσολογία, συνεπώς μια τέτοια σύγχυση από τους γιατρούς τη θεωρώ σχεδόν αδύνατη».

Στο ερώτημα που θέτει η πλευρά της κατηγορούμενης, για το αν οι γιατροί μπέρδεψαν την κεταμίνη με το ροκουρόνιο, γι’ αυτό και η πρώτη ουσία βρέθηκε στο αίμα και τα ούρα, ενώ η δεύτερη όχι, ο κ. Γαλεντέρης απαντά: «Υπάρχει η πιθανότητα να μην βρεθεί, γιατί χορηγήθηκε μεταθανάτια και έχει να κάνει και το σημείο φλεβοκέντισης».

Πλαστικός χειρούργος ο τεχνικός σύμβουλος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ο κ. Σιδεράς, ο ένας από τους τέσσερις τεχνικούς συμβούλους που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκους, είναι πλαστικός χειρουργός, αλλά και επειγοντολόγος. «Το καλό του επειγοντολόγου είναι, ότι όταν βλέπει ένα περιστατικό, πρέπει να αποφασίσει μέσα σε 90 δευτερόλεπτα, τι μπορεί να είναι. Διάγνωση και θεραπεία σε 90 δευτερόλεπτα» δήλωσε ο κ. Σιδεράς.

Όπως αναγράφει ο ίδιος στο προφίλ του στο Facebook, εργάζεται ως πλαστικός χειρουργός στη Γερμανία με σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης και θέλησε να παράσχει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στην 33χρονη. «Εγώ επικοινώνησα με τον κύριο Παπαδόπουλο γιατί ήθελα να βοηθήσω στην υπόθεση αφιλοκερδώς» είπε.

Εντύπωση προκαλούν πάντως αρκετές αναρτήσεις του ίδιου σε ανοικτές ομάδες του Facebook όπου παραθέτει την γνώμη του για τον κορονοϊό. «Θα αργήσει πολύ να βγει ανάλογο φάρμακο κατά του κορονοϊού στην αγορά, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει βέβαια, ότι υπάρχει αυτός ο ιός!» γράφει σε μια ανάρτησή του ο τεχνικός σύμβουλος.

Λίγες μέρες πριν μιλούσε για fake news. «Αγαπητοί φίλοι και φίλες, από ότι ακούω, βλέπω και διαβάζω, αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό είναι μια τεράστια ψεύτικη φούσκα, για να περάσουν κάποιοι το εμβόλιο του κορονοϊού, να στεναχωρήσουν, να φοβίσουν και να ταλαιπωρήσουν, όπως και να πανικοβάλλουν τον κόσμο με κλείσιμο συνόρων και απαγόρευση ελεύθερης κυκλοφορίας των ανθρώπων».

Και στη συνέχεια για την πιθανότητα να μας ψεκάζουν. «Αγαπητοί φίλοι και φίλες, ένας λόγος που μένουμε σπίτι, είναι για να μην έρθουμε σε επαφή με τυχόν ασθενείς. Ένας άλλος λόγος που ίσως δεν γνωρίζετε, είναι ότι στην περίπτωση που γίνεται ψεκασμός χημικών με ή χωρίς ιούς σε νανοσωματίδια μέσα από τα σύννεφα».