Τα αμερικανικά πανεπιστήμια επιλέγουν κορυφαίες προσωπικότητες.

Η πρόσκληση πολιτικών υψηλής σημασίας σε τελετές αποφοίτησης των αμερικανικών πανεπιστημίων φέρνει σήμερα τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη θέση του ομιλητή στο Boston College.

Οι τελετές αποφοίτησης των μεγάλων πανεπιστημίων των ΗΠΑ είναι ξεχωριστής σημασίας κάθε χρόνο. Έτσι, μια σειρά από μεγάλα πανεπιστήμια φτάνοντας στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους διοργανώνουν τελετές αποφοίτησης και μάλιστα προσκαλούν πολιτικά πρόσωπα υψηλής σημασίας, έτσι ώστε να προσδώσουν ακόμα περισσότερο κύρος στη διαδικασία αλλά και να τιμηθούν.

Ενδεικτική ήταν η τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Georgetown, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Αντίστοιχα, στο Πανεπιστήμιο Columbia, τον ίδιο ρόλο είχε η Χίλαρι Κλίντον. Πρόσωπα που διαθέτουν ειδικό πολιτικό βάρος τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς.

Το Boston College, με τη σειρά του, τιμά σήμερα τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δίνει το παρών στην τελετή αποφοίτησης του κορυφαίου αμερικανικού πανεπιστημίου, όπου έχουν φοιτήσει τόσο η Μαρέβα Μητσοτάκη όσο και ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος.

Η παρουσία του πρωθυπουργού σε μια τόσο σημαντική τελετή, ενός σημαντικού Πανεπιστημίου των ΗΠΑ, καταδεικνύει και τον διεθνή αντίκτυπο που είχε το πρόσφατο ταξίδι του στην Ουάσιγκτον και τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει πλέον η Ελλάδα με τη διπλωματική της δράση και τις στρατηγικές συμμαχίες της την τελευταία διετία. Αυτό γίνεται ακόμα πιο σαφές αν αναλογιστεί κανείς πως επελέγη ο Έλληνας πρωθυπουργός έτσι ώστε να μιλήσει στους απόφοιτους του 2022 στο Boston College, την ώρα που σε άλλα Πανεπιστήμια επελέγησαν πρόσωπα υψηλής σημασίας από την πολιτική ζωή των ΗΠΑ.