Ουκρανός αξιωματούχος έκανε λόγο για αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν,  η οποία πραγματοποιήθηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

Μετά από πολλές φήμες για προβλήματα υγείας τα οποία φέρεται να αντιμετωπίζει ή να έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν ο Βλαντίμιρ Πούτιν, τώρα έρχονται στη δημοσιότητα και πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας κατά του Ρώσου προέδρου.

Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν, μετά την εισβολή της Ρωσίας
Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των μυστικών πληροφοριών της Ουκρανίας ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του ότι έχει υπάρξει ήδη μια απόπειρα δολοφονίας κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Κίριλο Μπουνάνοβ, επικεφαλής των μυστικών πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, μίλησε σε μέσο ενημέρωσης της Ουκρανίας, στο Ukrayinska Pravda, και ισχυρίστηκε ότι η απόπειρα έγινε μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Πριν από δύο περίπου μήνες η απόπειρα δολοφονίας κατά του Πούτιν, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο
Η πληροφορία μεταδόθηκε από το βρετανικό Sky News, το οποίο τονίζει ωστόσο ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για έναν τέτοιο ισχυρισμό και ότι δεν μπορεί να επαληθευθεί.

Ο κ. Μπουντάνοφ είπε: «Υπήρξε απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν. Δέχτηκε ακόμη και επίθεση, λέγεται, από εκπροσώπους του Καυκάσου, πριν από λίγο καιρό. Πρόκειται για μη δημόσιες πληροφορίες. Ήταν μια απολύτως ανεπιτυχής προσπάθεια, αλλά συνέβη πραγματικά. Ήταν πριν από περίπου δύο μήνες. Επαναλαμβάνω, αυτή η προσπάθεια ήταν ανεπιτυχής. Δεν υπήρξε δημοσιότητα για αυτό το γεγονός, αλλά έγινε».

Οι φήμες για την υγεία του Πούτιν έχουν κυκλοφορήσει ευρέως σε δυτικά ΜΜΕ, ωστόσο το Κρεμλίνο δεν έχει αναγνωρίσει ότι ο Ρώσος πρόεδρος πάσχει από κάποια ασθένεια.